28 / 04 / 2024

Deprem bölgesinde çalışanların maaşını devlet ödeyecek! Kim ne kadar maaş alacak?

Deprem bölgesinde çalışanların maaşını devlet ödeyecek! Kim ne kadar maaş alacak?

Deprem felaketi nedeniyle bölgede hasar alan birçok işletme faaliyetini durdurmak zorunda kalırken, bu işyerlerinde çalışanların maaşları devlet tarafından ödenecek. Pandemi dönemindeki kısa çalışma ödeneği, depremle birlikte tekrar geri dönerken, kim ne kadar alacak sorusunun cevabı da netleşti.



Türkiye’yi vuran asrın deprem felaketini yaşayan 11 ilde can kayıpları, yaralı ve hasarlı bina sayısı artıyor. Öte yandan deprem nedeniyle faaliyetini durduran işletmeler için de peş peşe önlemler alınıyor.

Deprem bölgesinde çalışanların maaşını devlet ödeyecek! Kim ne kadar maaş alacak?

İşte bunlardan biri de kısa çalışma ödeneği. Daha önce pandemi döneminde uygulanan kısa çalışma ödeneği uygulaması, bu kez deprem felaketi nedeniyle OHAL ilan edilen iller için uygulamaya konulacak.

Çok yakında devreye girecek olan sisteme göre, depremden etkilenen illerde çalışan depremzedeler işyerleri de kapandığı için maaşlarını devletten alacak ve ücretsiz izinde sayılacak olan depremzedelere nakdi ücret desteği de sağlanacak. Ayrıca 3 ay olan yasal maaş alma süresinin de Cumhurbaşkanlığı Kararı ile uzatılabileceği açıklandı.

HER BAŞVURAN İŞLETME ALABİLECEK

Sabah’ta yer alan habere göre,  işyerlerinin kısa çalışma ödeneği için başvurması yeterli olacak ve inceleme süreci de ortadan kalkacak. Böylelikle her başvuran işyerine kısa çalışma ödeneği hemen devreye alınarak, inceleme işlemleri sonradan yapılacak.

Pandemiyle ismini duyduğumuz kısa çalışma ödeneği zor duruma düşen işletmeler için uygulanmakta ve çalışanların ücretlerinin devlet tarafından ödenmesini kapsamakta.


Geri Dön