28 / 04 / 2024

gerede otopark alanları

gerede otopark alanları

Gerede'nin en önemli sorunlarından biri olan otopark sorunu çözüme kavuşuyor. Otopark sorununun çözümü geçtiğimiz ay yapılan Meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandı.

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Binadaki bahçe alanları otopark yapılabilir mi?

Yeni Otopark Yönetmeliği Türkiye’nin otopark problemini çözüme kavuşturacak mı? Yeni yönetmelikle binalardaki otoparklar nasıl düzenlendi? Bahçeler otopark olarak kullanılabilecek mi? Şehircilik ve İmar Danışmanı ve aynı zamanda şehir plancı olan Erhan Demirdizen, yönetmeliği anlattı...

Yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri!

1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği ile otopark alanları yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri..

Manisa'ya otopark yapılmasına tepki!

Manisa Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek ile birlikte yaklaşık 50 kişilik grup, 80 yıllık Ulupark'a otopark yapılması kararına tepki göstererek kentteki yeşil alanların korunması gerektiğini dile getirdi.

Kocaeli Seka Park’a yeni otopark!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Sekapark, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Seka Park’ta giderek artan otopark ihtiyacı için yeni alanlar kazandırılıyor.

İstanbul için otopark tapusu önerisi!

Trafiği yoğun ilçelerdeki birçok projede boş kalan otopark alanları bulunduğuna dikkat çeken İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, ‘otopark irtifak tapusu’ projesini Bakan Mehmet Özhaseki’ye iletti.

Manavgat Boğaz Mesire Alanı yenileniyor!

Manavgat Belediyesi tarafından Sorgun bölgesindeki Boğaz Mesire Alanı'nda yenileme çalışması başlatıldı.Mesire alanındaki otopark alanları, yürüyüş yolları ve gezinti yolları da doğayla daha da uyumlu hale getirilecek.

İSPARK otoparkları yenileniyor!

İstanbul genelinde otopark alanlarında bakım onarım ve çevre düzenleme çalışmaları yapan İSPARK, açık ve katlı otoparklarını teknolojik sistemlerle yeniden düzenliyor.

Gaziantep Bedesten AVM'nin yerine otopark inşa edildi!

Güneydoğu’nun en çok göç alan kenti Gaziantep’te vatandaşların dinleneceği park ve yeşil alanlarını artırma çalışmaları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda vatandaşların araçlarını park edecek otopark sayılarını da artırıyor.

Şile'de otopark alanları hizmete giriyor!

Şile'de yapılan dev projelerin inşaatının devam etmesi sebebi ile yaz aylarında yaşanılacak yoğunluğun ve park sorununun giderilmesi için yeni geçici otopark alanları hizmete giriyor.

Ergene Marmaracık Gölet Mesire Alanı yenileniyor!

Ergene Marmaracık Göleti Mesire alanına yürüyüş yolları, oturma alanları, 1 restaurant, 2 WC, otopark alanları, 2 adet çocuk oyun grubu, piknik masaları, barbeküler yapılacak.

Sultangazi Park ve Zemin Altı Otopark Projesi'nin inşaatı başladı!

Sultangazi 50. Yıl Mahallesi’nde “Park ve Zemin Altı Otopark” inşaat çalışmalarına başlandı. Toplam inşaat alanı 7 bin 283 m2 olan projede, çevre düzenleme, sosyal donatı alanları ile zemin altı otoparkı yer alıyor.

gerede otopark alanları Haberi

gerede otopark alanları

Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; Gerede'de gün geçtikçe her gün trafiğe yeni araçlar katıldığını, bu sebeple otopark sorunu her geçen gün arttığını belirterek, "Otopark sorununu çözmek amacıyla otopark ihtiyacının yapılacak binalarda çözülmesini hedefledik. Bu kararı aceleye getirmedik. Bildiğiniz üzere öncelikle müteahhitlerle sonra mimar ve mühendislerle istişare ettik. Defalarca toplantılar yaptık, imar sınırları içerisinde kalan 10 mt. ve üzeri olan tüm yollara cephesi olan parseller (Dayıoğlu Mah. Orta Mah. Seviller Mah. Demirciler ve Yeni Mahallemde 1 kat, kat artışı (4 kat imarlı olacak şekilde) yapıldı. Ayrıca; Kitirler Mahallesi ile Kabiller Mahallesinde de 10 mt. ve üzeri olan parsellerde (kottan kat kazanmayan parsellerde) 1 kat, kat artışı yapıldı. Otopark ihtiyacı bina içersinde karşılanarak, otopark ihtiyacının bina içersinde çözümüne yönelik kırmızı...