27 / 04 / 2024

Gerede yayla tapusu

Gerede yayla tapusu

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, şehir yaylaları ile ilgili yaptığı açıklamada, 5 tane şehir yaylanın tapularını belediyeye aldıklarını belirtti. Allar, "İller Bankası'na müracaatlarımızı yaptık. 18 uygulamaları ve proje çalışmalarını başlattık." de

Hisseli arsa tapusu nasıl bölünür?

Hisseli arsaların bölünmesi hakkında herhangi bir yasal kısıtlama bulunmuyor. Hissedarların talebi doğrultusunda hisseli tek tapu ayrılabiliyor. Peki, hisseli arsa tapusu nasıl bölünür? İşte yanıtı..

Gerede-Merzifon Otoyol Yapımı ve Malzeme Ocakları projesi halk toplantısı 17 Haziran'da!

Çankırı ili Atkaracalar , Çerkes, Ilgaz, Kursunlu, ilçesi sınırları içerisinde Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Gerede- Merzifon Otoyol Yapımı Ve Malzeme Ocakları projesi ile ilgili halk toplantısı 17 Haziran'da yapılacak.

Kilis sosyal tesis binasının arsa tapusu teslim edildi!

Kilis Barosu Sosyal Tesis ve hizmet binası yapılmak amacıyla Türkiye Barolar Birliğince satın alınan arsanın tapusu, tamamlanan işlemlerin ardından,Kilis Baro Başkanı Av.H.Muammer Fazlıağaoğlu’na teslim edildi.

Devremülk tapusu nedir?

Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanma hakkına devremülk deniyor. Peki,devremülk tapusu nedir?

Devremülk tapusu nasıl olur?

Devremülk; Bir kişinin bizzat kendisi tarafından belirlenen tarihlerde yılın 15 günlük ya da daha uzun bir diliminde satın aldığı mülk olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk tapusu nasıl olur? Nasıl alınır?

Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli arsa tapusu, yapılacak ifraz işlemi ile ayrılabiliyor. İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, arsada ifraz nasıl yapılır? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır?

Adana'da yayla evi konsepti: 4 Mevsim Konakları!

Çukurovalıların yaz aylarında yaşadığı sıcak ve nem sıkıntısını göz önüne alan Can İnşaat, Çamlıyayla'nın en özel bölgesi olan Söğütlüoluk Vadisi'nin yamacına konumlandırdığı "4 Mevsim Konakları"yla yayla kültürüne bambaşka bir boyut kazandırdı.

Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Aile konutu için tapu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerh malik olan eşin tasarruf hakkını kısıtlıyor. Peki, evin tapusu yoksa ne olur? Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Düzce Sarıyayla İçme Suyu Baraj inşaatı devam ediyor!

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 2013 yılı Ağustos ayında temeli atılan Sarıyayla İçme Suyu Baraj inşaatı, havaların ısınmasıyla birlikte bütün hızıyla devam ediyor.

Yayla Enerji 2014 gelir tablosunu yayınladı!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Turizm A.Ş. 01.01.2014 - 31.12.2014 dönemine ilişkin olarak vermiş olduğu Kurumlar Vergisi Beyannamesi ekinde yer alan mali tabloları yayınladı.

Yayla Enerji'nin Erciyes'teki inşaatında sel hasarı meydana geldi!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş.'nin Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi'nde yer alan yatırımlarının inşaat alanında 20.08.2014 tarihinde meydana gelen sel felaketi toplam hasarı 353 bin 675 olarak belirlendi.

Dükkan tapusu nasıl olur?

Bir arsa üzerine yapılacak inşaatta hangi bölümün mesken, hangi bölümün dükkan veya ortak alan olacağı mimari projesinde tespit ediliyor. Peki, dükkan tapusu nasıl olur? Dükkan tapusu nasıl alınır?

Dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

Kimi apartmanlarda, projesinde ve tapuda dükkan olarak kayıtlı bağımsız bölümler daire olarak kullanılabiliyor. Ancak bunun usulüne uygun bir şekilde yapılmaması halinde cezalarla karşılaşabiliyor. Peki, dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

Gerede yayla tapusu Haberi

Gerede yayla tapusu

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, şehir yaylaları ile ilgili yaptığı açıklamada, 5 tane şehir yaylanın tapularını belediyeye aldıklarını belirterek, "Zamanında çalışmalar yapılamamış ve şuandaki yaylalardaki vatandaşlarımız eski imar planlarına göre alımlar ve satışlar gerçekleştirmiş olsaydı 120 civarında vatandaşımızın mağduriyeti söz konusuydu. Bu çalışmaların meyvesini inşallah hep beraber aldık. Belediyemiz projelerini tapu alanı ilan ederek Maliye Bakanlığından tapularımızı aldık. 

Vatandaşlarımızın haklarını iade edeceğiz. İller Bankası'na müracaatlarımızı yaptık. 18 uygulamaları ve proje çalışmalarını başlattık. İnşallah bu yıl içinde çalışmalarımızı tamamlayacağız" diye konuştu.


Bolu...