17 / 05 / 2024

Gergely Kiss

Gergely Kiss

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Gergely Kiss Türkiye'yi değerlendirdi. Gergely Kiss, Türkiye’nin güçlü bir mali pozisyonu olduğunu görmenin de önemli olduğunu söyledi.

Gene Simmons evini 184 milyon TL'den satışa çıkardı!

Rock müziğin efsane gruplarından 'Kiss'in üyelerinden Gene Simmons, Los Angeles yakınlarında bulunan malikanesini satıyor. Ünlü müzisyen evi için 22 milyon dolar (184 milyon TL) istiyor. 

Fitch Ratings: Türkiye'nin mali pozisyonu güçlü!

Fitch Ratings Direktörü Kiss, "Türkiye'nin güçlü bir mali pozisyonu olduğunu görmek önemli, bütçe açığı ise yüzde 3 seviyesinin altında.Bu yıl yüzde 2.7 oranında büyüme bekliyoruz" dedi

Fitch: Türkiye'nin mali pozisyonu güçlü!

Türkiye'nin kredi notunda piyasaların beklentisinin aksine olumsuz karar almayan Fitch Ratings, kararının gerekçelerini açıkladı. Fitch Direktörü Gergely Kiss, karara ilişkin olarak, "Türkiye'nin güçlü mali pozisyonu var" dedi...

Fitch'ten Türkiye'ye övgü!

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türkiye'ye övgü... Fitch Ratings Direktörü Kiss, " Türkiye'nin güçlü bir mali pozisyonu var. Bankacılık sektörü de son derece sağlıklı" dedi.

Türkiye’nin güçlü mali pozisyonunu görmek önemli!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Gergely Kiss Türkiye'yi değerlendirdi. Gergely Kiss, Türkiye’nin güçlü bir mali pozisyonu olduğunu görmenin de önemli olduğunu söyledi.

Gergely Kiss Haberi

Gergely Kiss

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Gergely Kiss, Türkiye’nin yatırım yapılabilir notunun korunması kararına ilişkin, “Türkiye’nin güçlü bir mali pozisyonu olduğunu görmek önemli” dedi.


Fitch Ratings’in Londra’daki merkezinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kiss, Türkiye’nin reytingini “BBB-“ ve not görünümünü “durağan” olarak teyit ettiklerini anımsatarak, not ve görünümü teyit etme kararı almalarının sebebinin Türkiye’nin kredi profiline ilişkin güçlü ve zayıf yanları ele alan değerlendirmeleri olduğunu kaydetti.


Kiss, "Türkiye’nin güçlü bir mali pozisyonu olduğunu görmek önemli, Türkiye’nin bütçe açığı ise yüzde 3 seviyesinin altında... Ayrıca Türkiye’nin bankacılık sektörü de son derece sağlıklı” diye konuştu.


Politik risk


Kiss, IŞİD ve Ortadoğu'daki gelişmelerin yansımalarına ilişkin olarak da, “Bizim temel tahminiz (Türkiye’de) politik risk alanında ani bir risk artışının olmayacağı yönünde” dedi. Türkiye’nin bölgedeki olumsuz değişimlere birçok...