21 / 05 / 2024

germüş kilisesi turizme kazanacak

germüş kilisesi turizme kazanacak

Şanlıurfa'da kesin yapılış tarihi bilinmeyen iki katlı Germüş Kilisesi'nin turizme kazandırılması isteniyor. İl merkezinin 10 kilometre kuzeydoğusunda olan Germüş Dağlarının eteğindeki Dağeteği Mahallesi'nde bulunan kilise zamana direniyor.

Pedromida Kilisesi'nin turizme kazandırılması talebi mecliste!

Pedromida Kilisesi'nin turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Bilecik'teki Aya Yorgi Kilisesi turizme kazandırılacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, bugün harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından müze olarak hizmet verecek.

Konya Tarihi Ermeni Kilisesi ve Gavur Hamamı restore edilecek mi?

Konya Akşehir’de yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Tarihi Ermeni Kilisesi ve Gavur Hamamı yıllardır turizme kazandırılacağı günü bekliyor.

Datça Rum Kilisesi restore ediliyor!

DATÇA Hızırşah Mahallesi'nde bulunan, tarihi Rum Kilisesi'nde, restorasyon çalışmaları sürüyor. R estore edilecek tarihi kilise, çalışmaların tamamlanmasından sonra 'Kültür evi' olarak hizmete açılarak, turizme kazandırılacak.

Kapadokya Aziz Mercurius turizme açılıyor!

Kapadokya'da turizme açılma çalışmaları tamamlanan Aziz Mercurius yer altı şehri, kilisesi, toplu mezarı ve sürgü taşlarıyla ilgi çekiyor.

Şanlıurfa Germüş Kilisesi turizme kazandırılacak!

Şanlıurfa'da kesin yapılış tarihi bilinmeyen iki katlı Germüş Kilisesi'nin turizme kazandırılması isteniyor. İl merkezinin 10 kilometre kuzeydoğusunda olan Germüş Dağlarının eteğindeki Dağeteği Mahallesi'nde bulunan kilise zamana direniyor.

Şanlıurfa Germüş Kilisesi turizme kazandırılmayı bekliyor!

Şanlıurfa'da kitabesi olmadığından kesin yapılış tarihi bilinmeyen iki katlı Germüş Kilisesi'nin turizme kazandırılması isteniyor.

Urfa Germüş Kilisesi ve çevresine imar izni verildi!

Urfa Haliliye'ye bağlı Germüş Köyü'ndeki Ermeni Kilisesi ve evlerine restorasyon yapılması beklenirken imar izni verildi. Germüş Kilisesi çevresi 2011 yılında kentsel arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmişti.

Denizli'deki Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor!

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi...

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor!

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi.

Pisidia Antiokheia Antik Kenti turizme kazandırılacak!

Isparta'nın Yalvaç İlçesi' nde bulunan Pisidia Antiokheia turizme kazandırılacak. Augustus Tapınağı, Anıtsal Çeşme, Roma Hamamı, Amfitiyatro, Saint Paul Kilisesi gibi kutsal alanlar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor...

Kırklareli Üsküp'teki Rum kilisesi turizme kazandırılacak!

Kırklareli'nin Üsküp beldesindeki Rum kilisesi turizme kazandırılacak. Kırklareli'nin Üsküp beldesinde Rum mimarlarca inşa edilen kilise restore edilecek. Alt katmanı tapınak olan Rum Kilisesi turizme açılacak.

germüş kilisesi turizme kazanacak Haberi

germüş kilisesi turizme kazanacak

İl merkezinin 10 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Germüş Dağlarının eteğindeki Dağeteği Mahallesi'nde bulunan kilise zamana direniyor. 19. yüzyılın başlarında kesme taşlardan yaptırıldığı tahmin edilen kilisenin girişinde yapı boyunca yükselen üç sivri kemerli cephe bulunuyor. Değişik zamanlarda yapılan tadilatla kısmen özelliğinini kaybeden tarihi kilise dünyanın en eski tapınaklarından Göbeklitepe'ye de yakın mesafede bulunuyor. Değişik zamanlarda yapılan tadilatla kısmen özelliğini kaybeden tarihi kilise dünyanın en eski tapınaklarından Göbeklitepe'ye de yakın mesafede bulunuyor. Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Kamil Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin son dönemlerde turizm alanında yakaladığı ivmenin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Özellikle Göbeklitepe sayesinde yabancı turistlerin bölgeye geldiğini belirten Türkmen, ziyaretçilerin Germüş Kilisesi'ni de ziyaret ettiğini ifade etti. Germüş köyünde Osmanlı Devleti döneminde Ermenilerin de yaşadığına işaret...