29 / 04 / 2024

Gezici Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi

Gezici Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi

Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla başlatılan proje kapsamında illeri dolaşan "Gezici Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi", Eskişehir'de Azim Tuna ve Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı katkılarıyla açıldı...

Çanakkale 1915 Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Çanakkale 1915 Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kandemir ve Ali Alparslan Altıntaş ortaklığında kuruldu. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum ne?

İnşaatı tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dördüncü tabliyesi üretici Çimtaş firmasına ait "GMK-1" isimli özel gemiyle bölgeye getirildi

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliyeleri Çanakkale'ye ulaştı!

Tamamlandığından "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" ünvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ilk tabliyesi Çanakkale'ye ulaştı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kedi yolu yapımına başlandı!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde işçilerin üzerinde çalışacağı platform yapılıyor

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin, "Tarih olarak 18 Mart 2022'de orayı hizmete açmak... Ama güzel gelişmeler oluyor, işler hızlandı. Belki belirttiğimiz tarihten daha erken bir sürede de açabilme imkanımız var" dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde Seyit Onbaşı'nın mermisi tasvir edilecek!

Yapımı hızla devam eden ve dünyada eşi benzeri olmayacak 1915 Köprüsü için detaylar gelmeye devam ediyor. Aktarılan bilgilere göre köprüdeki kulelerin ucunda Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın mermisi tasvir edilecek. 

1915 Çanakkale Köprüsü ile İstanbul Boğazı geçişine yeni alternatif!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin yapımını üstlenen ortaklık Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. (ÇOK A.Ş.) proje ile ilgili açıklamalar yaptı.  

1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili veriler TBMM'de!

Yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsüne dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kuzey yönlü geçici çalışma halatı montajı başladı!

Çanakkale Boğazı'nda yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde kuzey yönlü geçici çalışma halatı montajına başlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart 2022'de açılacağını söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışma halatı montajı başladı!

Çanakkale Boğazı'nda inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçici çalışma halatı montajı çalışmaları başladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaat çalışmalarında son durum!

Çanakkale Boğazı'nda inşası devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları devam ediyor. Köprü, bölgenin çehresini değiştirecek...

Gezici Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi Haberi

Gezici Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı katkılarıyla Eti Arkeoloji Müzesi'nde "Çanakkale'den Anadolu'ya" adlı proje kapsamında gerçekleştirilen müzenin açılışında yaptığı konuşmada, müzede yer alan savaş malzemelerinin kendisini duygulandırdığını dile getirdi.


Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak, Türk dünyası ile birlik, beraberlik içinde olmaya yönelik mesajlar verdiklerini ve Türk dünyası coğrafyasını buluşturmaya gayret ettiklerini bildiren Tuna, şöyle konuştu:


"Çanakkale'ye baktığımız zaman hemen hemen aynı coğrafyadan burada omuz omuza çarpışan, birbirine destek veren, aynı gönül mirasına ve değerlerine sahip, bunu savunmak, yok olmamak için bir araya gelmiş, savaşmış, şehit düşmüş, gazi olmuş insanlar, bizim ceddimiz var. Onlara olan gönül borcumuzu, minnet ve şükran duygularımızı her zaman ifade etmemiz lazım. Bu müze bunu bir kez daha hatırlamamıza vesile...