17 / 05 / 2024

gezilecek şehirler

gezilecek şehirler

İsveç'in popüler seyahat dergisi "Travel News''un hazırladığı ''2015 yılında gezilecek 25 yer'' listesinde birinci sıraya İstanbul yerleşti.

Bahçelişehirler Ulusal Gayrimenkul Yatırımları Ve Organizasyon Anonim Şirketi kuruldu!

Bahçelişehirler Ulusal Gayrimenkul Yatırımları Ve Organizasyon Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de Mustafa Sönmez tarafından kuruldu.

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Türkiye'de en çok Bitcoin aranan şehirler hangileri oldu?

Google Trends, kelimelerin toplam aramalar içindeki oranına göre il il arama yoğunluğu verilerini açıklıyor. Peki Türkiye'de en çok Bitcoin aranan şehirler hangileri oldu? İşte Türkiye'nin en yoğun şekilde Bitcoin arayan 20 kenti...

Yabancıya konut satışında hangi şehirler öne çıktı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışında öne çıkan şehirler hakkında bilgi verdi. 

Akıllı şehirler yaygınlaşıyor: Kentler dönüşüyor!

Akıllı şehirler gittikçe ön plana çıkıyor. Akıllı şehirlerin yarattığı değerin örneklerle aktarıldığı bir rapor hazırlandı. Bu raporda, akıllı şehirler için yapılması gerekenlere yer verildi. Peki akıllı şehirler neden önemli? İşte ayrıntılar...

A1 Innov8 Akıllı Şehirler Projelendirme Ve Uygulama Anonim Şirketi kuruldu!

A1 Innov8 Akıllı Şehirler Projelendirme Ve Uygulama Anonim Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Shadı Khoja tarafından kuruldu.

Fatma Şahin: Türkiye'nin belediyecilik vizyonu akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin belediyecilik vizyonu yeşil ekonomi, akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı." dedi.

Türkiye’de şehirler sürdürülebilir dönüşüme hazır!

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, "AB olarak dünya çapında kentlerde yeni bir yaşam tarzını ve zihniyet değişikliğini destekliyoruz. Bu dönüşümün kentlerde başlaması gerekmektedir" dedi. Meyer-Landrut, yaşanabilir şehirler yaratmayı anlattı...

Ordu Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali 1 Aralık'ta açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi trafiğin rahatlatılması için yapılan Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali, 1 Aralık'ta hizmete açılıyor.

Adil Karaismailoğlu: Akıllı şehirler gündemimizin birinci sırasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Hem mikro mobilite hem akıllı şehirler gündemimizin birinci sırasında yer alıyor" dedi.

Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir!

Türkiye bundan sonra bu kaynaklarını mutlaka kentsel dönüşüm için kullanmalı. Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir...

Fatma Şahin: Akıllı şehirler kurmaya giden dönüşüm sürecindeyiz!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, edeflerinin yüksek teknolojilerle donatılmış akıllı şehirler olduğuna söyledi.

Mehmet Güllüoğlu: Afete dirençli şehirler oluşturmayı hedefliyoruz!

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada "Biz bu planlarla sürdürülebilir, kendi ayakları üzerinde duran, afete dirençli şehirler oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

gezilecek şehirler Haberi

gezilecek şehirler

"Travel News"un listesinde ilk sırada yer alan İstanbul'u sırasıyla Malaga (İspanya), Kuzeydoğu Hindistan, Tazmanya (Avustralya), Mayorka (İspanya), Mikonos (Yunanistan), San Fransisco (ABD), San Sebastian (İspanya) ve Viyana (Avusturya) takip etti. 


İstanbul'un, en popüler şehir seçilmesinde, son yıllardaki memnuniyet oranlarının da etkili olduğu belirtildi. 


Dergi, ''taksiyle iki büyük kıtayı kısa sürede gezeceğiniz tek yer İstanbul'' ifadesini kullandı ve İstanbul'un birçok kültürün bir arada yaşatıldığı muhteşem bir şehir olduğunun altını çizdi.


İsveçlilerin İstanbul'a seyahat etme talebinin özellikle 2014 yılında önemli ölçüde artış gösterdiği, bu artışta İsveçli basın mensuplarının, sektör temsilcilerinin ve kamuoyu önderlerinin İstanbul'da ağırlanış biçiminin basındaki yansımalarının etkisi olduğu kaydedildi.


İsveç'ten İstanbul'a seyahat talebinin daha da artmasının beklendiği...