25 / 11 / 2024

gider vergileri kanunu istisnalar

gider vergileri kanunu istisnalar

6802 sayılı Gider Vergisi Kanunu'nda konut finansmanı kapsamında yapılan sigortalarda sözleşme ve poliçe üzerinden alınan paralar ile ilgili esaslara yer veriliyor. İşte gider vergisi istisnaları...

Resmi Gazete'de yayınlanan bir duyuru ile hakem ve gider avansı tarifeleri güncellendi 

Hukuk muhakemelerinde tanıklık, hakem ve gider avansı tarifeleri Resmi Gazete'de resmi olarak duyuruldu. Artık, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre gerçekleştirilen yargılamalarda tanıklara 60 ile 100 lira arasında bir ücret ödenecek. Hakem ve gider avansı ücretlerinde son durum…

6802 Sayılı Gider Vergileri Kanununun Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar!

6802 Sayılı Gider Vergileri Kanununun 39 uncu Maddesinin Birinci Fıkrasının (a), (b), (c) ve (d) Bentlerindeki Oranların Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kira gelirlerinde götürü gider oranı düşüyor!

Kira gelirlerinin vergiye tabi tutarının hesaplanması ile ilgili götürü gider oranı yeni vergi kanunu tasarısı ile yüzde 25'ten yüzde 15'e indirildi.

Gelir Vergisi Kanunu değişiyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, hükümetin yenilediği Gelir Vergisi Kanunu Tasarısını, alt komisyona sevk etti İşyerleri, arazi-arsalar ve 69 bin TL üzeri konut kira geliri elde edenler için yüzde 25 götürü gider uygulamasının kaldırılıyor.

TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

Evini kiraya vererek gelir elden kimseler Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira vergisine tabi tutuluyor. Peki, TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

Emlak vergileri 2.taksit ödemeleri 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Mayısta ilk taksiti ödenen emlak vergileri 2.taksit ödemeleri 2014 ne zaman?

Emlak vergileri nereye ödenir?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, emlak vergileri nereye ödenir? Emlak vergileri nasıl ödenir?

İşyeri emlak vergisi gider yazılır mı?

Emlak vergisi, işyeri için devlete yılın belli dönemlerinde iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eşyeri emlak vergisi gider yazılır mı? İşte Gelir Vergisi Kanunu esasları..

Torba Yasa belediye vergileri affı!

İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında belediye vergilerine de yer verildi. İşte Torba Yasa belediye vergileri affı..

Hukuk Muhakemeleri Kanunu gider avansı tarifesi!

Yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunu gider avansı tarifesi, 28 Eylül 2014 tarihinde 29133 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 1 Ekim 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Hukuk Muhakemeleri Kanunu gider avansı tarifesi..

Belediye Gelirleri Kanunu 2014!

29 Mayıs 1981 tarihinde 17354 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu, belediyeye ödenen vergileri açıklıyor. İşte Belediye Gelirleri Kanunu 2014 tam metni..

İşyeri emlak vergisi gider yazılır mı?

İşyeri için ödenen emlak vergisi ile ilgili olarak en çok merak edilen hususlar arasında verginin gider olarak yazılıp yazılamayacağı yer alıyor. Peki, Gelir Vergisi Kanunu gereğince işyeri emlak vergisi gider yazılır mı?

Gider vergisi istisnaları!

6802 sayılı Gider Vergisi Kanunu'nda konut finansmanı kapsamında yapılan sigortalarda sözleşme ve poliçe üzerinden alınan paralar ile ilgili esaslara yer veriliyor. İşte gider vergisi istisnaları...

gider vergileri kanunu istisnalar Haberi

gider vergileri kanunu istisnalar

Gider vergisi istisnaları!

Gider Vergisi Kanunu'nda yer alan Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi dahinde; konut finansmanı kapsamında yapılan sigortalarda sözleşme ve poliçe üzerinden alınan paralar ile ilgili esaslara yer veriliyor.


Kanununa göre konut finansmanı kapsamında yapılan sigortalarda sözleşme ve poliçe üzerinden alınan paralar gider vergisi istisnaları arasında bulunuyor.


İstisnalar:

Madde 29-

Aşağıda yazılı muameleler dolayısiyle alınan paralar banka ve sigorta muameleleri vergisinden müstesnadır:


a) Merkezleri Türkiye'de bulunan bankaların kendi şube ve ajansları ile veya bu şube ve ajansların birbirleriyle yaptıkları muameleler dolayısiyle tahakkuk eden paralar,


b) Merkezleri Türkiye dışında bulunan bankaların Türkiye'de mevcut şube ve ajanslarının birbirleriyle yaptıkları muameleler dolayısiyle tahakkuk eden paralar,


c) Hususi kanunlarla her türlü vergiden istisna edilmiş olan esham ve tahvillerin, faiz, temettü ve ikramiyeleri (5615 sayılı Kanunun 17 nci maddesiyle eklenen ibare....