12 / 05 / 2024

Gine Cumhuriyeti

Gine Cumhuriyeti

Gine Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Daouda Bangoura, Türk işadamlarına Gine' de yatırım yapma çağrısında bulunarak, "Gine' de yatırım yapan firmalardan 5 yıl boyunca vergi alınmıyor" dedi...

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocakta en çok altın alan merkez bankası oldu! 

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) raporuna göre merkez bankaları ocak ayında net 31 ton altın satın alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocak ayında 23 ton altın alımıyla ilk sırada yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Aralık ayı politika faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası faz kararı bugün saat 14.00'te açıklandı. Merkez Bankası politika faizi beklentiler doğrultusunda yüzde 9 oranında sabit tuttu.

Mashrıq Engıneerıng Constructıon Company Merkezi Afganistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Mashrıq Engıneerıng Constructıon Company Merkezi Afganistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Merkez Şubesi Beylikdüzü'de Idrees Ahmad Noorı tarafından açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi!

TBMM'ye sunulan Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması amaçlanıyor.

TORKAM Holding ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasında 7.8 milyar dolarlık protokol!

TORKAM Holding ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasında konut ve madencilik alanında işbirliği ve yatırımı kapsayan 7.8 milyar dolar büyüklüğünde anlaşma imzalanıyor.

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne acil durum hastanesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada Türkiye tarafından KKTC'de inşa ettirilen acil durum hastanesinin ülkesinin sadece bugünün değil gelecekteki ihtiyaçlarını da karşılayacak bir donanım ve yeterlilikte olacağını söyledi.

Türk müteahhitlere Gine'ye yatırım yapın çağrısı!

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur yaptığı açıklamada "Müteahhitlerimiz Gine'de bugüne kadar 152,6 milyon dolar değerinde 10 proje yapmış. 127 ülkede 404 milyar dolar değerinde proje yapan Türk müteahhitler için Gine'deki rakamlar son derece yetersiz" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi!

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması planlanıyor.

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti'ne ‘Erdoğan Külliyesi’ yapılacak!

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti, başkent Komrat’a Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıyan bir mesleki eğitim külliyesi yapıyor...

Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakanlığı'nden Kayseri Büyükşehir'e ziyaret!

Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakanlığı Birinci Yardımcısı Şerzod Khidoyatov, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.

Gine'nin 100 bin konut talebi somutlaştırılacak!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON tarafından düzenlenen iftarda açıklamalar yaptı. Aydın, 'İlk etapta Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin TOKİ modeli ile ülkesinin ihtiyacı olan 100 bin konuttalebini somutlaştıracağız.' dedi.

Gine'den Türkiye'ye milyar dolarlık konut teklifi!

Türk iş adamları Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin “Gelin 100 bin konut yapın” teklifinde bulundu. Bu çağrıya kulak veren iş adamlarından biri olan ASKON Başkanı Orhan Aydın, haziran ayı sonunda 20 kişilik iş adamı ile Gine'ye giderek yatırım yapacak. 

Paşa Parlayan, Yattara için gittiği Gine'de inşaat şirketi kurdu!

Bir dönem Trabzonspor'da oynayan İbrahim Yattara'ya ev inşa etmek için Gine'ye giden Trabzonlu iş adamı Paşa Parlayan, Başkent Konakri'de "Pacha Turk İnşaat" şirketini kurdu.

Gine Cumhuriyeti Haberi

Gine Cumhuriyeti


Gine Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Daouda Bangoura, Türk işadamlarına Gine'de yatırım yapma çağrısında bulunarak, "Gine'de yatırım yapan firmalardan 5 yıl boyunca vergi alınmıyor" dedi. Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından bir otelde düzenlenen "Gine Ülke Tanıtım Toplantısına katılan Bangoura, Gine'nin çok önemli yer altı kaynaklarına sahip olduğunu ve 6 ay boyunca yağmur alması ve yumuşak bir iklime sahip olması nedeniyle de önemli tarım ürünlerinin yetiştirilebildiğini söyledi.Bangoura, Gine'de 25 milyar ton yeraltı maden rezervi bulunduğunu ve bu rezeıvlerden 18 milyar tonunun işlenmemiş olduğunu ifade etti. Ülkede ulaşım ve alt yapı için önemli fırsatlar bulunduğunu, otoyol demiryolu ve havaalanlarının inşa edileceğini, hidroelektrik santralleri ve yenilenebilir enerji fırsatlarının olduğunu belirten Bangoura, "Gine'de üretim ve işleme tesisi olmadığı için yetiştirilen meyveler çöpe...