04 / 05 / 2024

giresun sel yıkım

giresun sel yıkım

Jeoloji Mühendisleri Odası, Giresun’da yaşanan ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, şehirlerin doğa kaynaklı afetlere karşı korumasız hale getirildiğini belirtti.

Eyüp Muhcu: Kaçak yapılaşma yerleşim yerlerini savunmasız bıraktı!

TMMOB Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Giresun'da yaşanan sel felaketinin nedenini kaçak yapılaşma olarak açıkladı...

Giresun'daki selde 17 bina yıkıldı, 361 bina hasar gördü!

Giresun'da meydana gelen sel sonucu 3'ü Dereli'de, 4'ü Doğankent'te, 10'u Yağlıdere'de olmak üzere 17 bina yıkıldı, bu üç ilçede toplamda 361 bina hasar gördü.

Kastamonu Bozkurt'ta 140 bina için acil yıkım kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle ağır hasar alan 140 bina için acil yıkım kararı alındı.

Rize'de 17 bina için yıkım kararı alındı! 

Rize'de meydana gel sel felaketi sonrasında hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kent genelinde selden hasar gören 17 bina için yıkım kararı alındı. 

Rize'de 665 bina için yıkım kararı!

Rize'de meydana gelen sel felaketi sonrasında 665 yapı için yıkım kararı alındı. 

Giresun Dereli'deki hasarlı yapıların yıkımı tamamlandı!

Giresun'un Dereli ilçesinde 22 Ağustos’ta meydana gelen sel ve heyelandan ağır hasar gören ve kentsel dönüşüm kapsamındaki ilçe merkezindeki bütün binaların yıkımı yapıldı. Dereli'nin en kısa sürede inşasına başlanıp, önümüzdeki yıl Haziran ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Giresun Dereli'de yıkım çalışmaları tamamlandı!

Giresun'un Dereli ilçesinde 22 Ağustos tarihinde yaşanan selde zarar gören ve riskli olduğu değerlendirilen yapıların yıkımı tamamlandı.

Dereli'de darp edilen kepçe operatörleri: 'Bizden izinsiz yıkım yapılamaz' diyerek saldırdılar!

Giresun Dereli'deki sel felaketinden sonra bölgede yıkım yaparken saldırıya uğrayan kepçe operatörleri ifadelerinde yaşadıklarını anlattı

Giresun Dereli'de yıkım çalışmaları tam gaz!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen selde büyük zarar gören Dereli'de yıkım çalışmaları hız kesmeden sürüyor...

Giresun Dereli'de riskli binaların yıkımına devam edildi!

Giresun Dereli'de, sel ve heyelandan zarar gören riskli binaların yıkımı devam ediyor.

Giresun'da riskli binaların yıkımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'da yaşanan sel sonrasında taşınmaların başladığını belirtti ve "Bugün sabah 4 binanın yıkımını gerçekleştirdik" dedi...

Ordu'da tahliye edilen 18 ev için yıkım kararı!

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde, sel sonrası risk nedeniyle tahliye edilen 18 ev için yıkım kararı verildi. 

Giresun Şebinkarahisar Meydanı için yıkım başladı!

2018 yılında bitmesi planlanan Giresun Şebinkarahisar Meydanı için çalışmalar başladı. proje kapsamı içinde yer alan binaların yıkımı başladı.

Ankara Altındağ'da 480 binanın yıkımı başladı!

BAŞKENT'te kentsel dönüşüm projesi kapsamında 480 binanın yıkım işlemi başladı. Altındağ ilçesine bağlı Önder Mahallesi Selçuk Caddesi üzerinde bulunan 480 mekruh bina yıkılmaya başlandı.

Terme'de sel sonrası yıkım kararı alındı!

Terme'de sel sonrası yıkım kararı alındı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, bir hafta önce meydana gelen sel felaketi sonrasında Terme Irmağı yatağında bulunan binaların yıkılması kararı aldıklarını söyledi.

giresun sel yıkım Haberi

giresun sel yıkım

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan, Giresun’da yaşanan ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketiyle ilgili açıklamalar yapıldı.

Odadan yapılan açıklamada, dere yatakları, taşkın sahaları, heyelanlı alanların tamamının imar rantı amacıyla kullanıma açıldığı ifade edildi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; derelere plansız HES’lerin yapılması, dere yataklarının değiştirilmesi, tekniğe aykırı menfez ve köprülerin yapılmasının, taşkın alanlarının imara açılması, imar afları ile bu alanlardaki kaçak yapıların meşrulaştırılmasının doğa olaylarını birer afete dönüştürdüğüne dikkat çekildi.

Açıklamada, imar, planlama, yapı üretim ve denetim, kentsel dönüşüm, çevre, orman, tabiat varlıkları koruma gibi kanunlarda yaptıkları değişikliklerle, şehirlerin doğa kaynaklı afetlere karşı korumasızlaştırıldığı dile getirildi. Yaşanan sel felaketinden sonra bakanların “Dere yataklarına neden ev yaptınız”, “Taşkın ilçenin şeklini değiştirmiş” şeklindeki ifadeleri hatırlatılan açıklamada, fay hatlarının üstünü, dere yatakları, taşkın sahaları ile...