01 / 05 / 2024

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları İle Zeytinlik Semti Ve Evleri Koruma Derneği Yönetim kurulu Üyeleri on yıldır yakından takip ettiği sokak sağlıklaştırma projesinin son durum değerlendirmesi ile ilgili toplandı.

TOKİ'den 797 konutluk 4 yeni kampanya müjdesi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 4 yeni kampanya için düğmeye bastı. Merakla beklenen projeler Samsun, Giresun, Kayseri ve Denizli'de yükselecek.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözü Türkiye’de!

GYODER tarafından gerçekleştirilen 17. Gayrimenkul Zirvesi’nde teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum olarak belirlenen 4T vizyonu konuşuldu.

İl Özel İdare 4 arsa satacak! Arsa yatırımcıları dikkat!

Giresun İl Özel İdaresi, Giresun Merkez ve Şebinkarahisar'da yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı.

Giresun Dereli'deki iş yeri ve konut inşaatlarında son durum ne?

Giresun Dereli ve Doğankent'te inşa edilen konutlar hakkında bilgi veren AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk inşaatların 14 Haziran 2021'de bitirilmesinin planlandığını belirtti. 

Reysaş GYO 3 ildeki 4 gayrimenkulün 2020 değerleme raporunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Giresun, Erzurum ve Ankara'da yer alan 4 gayrimenkulünün 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Ata GYO'dan kira açıklaması!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kocaeli, Ordu, Giresun, Adana ve Kırklareli'de yer alan gayrimenkullerinin kira bedellerini belirledi ve kira süresini uzattı...

Eğribel Tüneli inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Giresun-Dereli ve Şebinkarahisar güzergahı ile Eğribel tüneli geçişi inşaatının akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İmar barışı en çok o illerdeki konut fiyatlarını artırdı!

İmar barışı uygulaması kapsamında geçen 5 ayı aşkın sürede konut fiyatları hızla arttı. Konut fiyatları en çok 6,7 ile Zonguldak'ta artarken, Zonguldak'ı bu alanda yüzde 6,6 ile Giresun, Yozgat ve Edirne takip etti. 

Gölcük Tabiat Parkı’na dağ köşkü ve bungalov evler yapılacak!

Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Gölcük Tabiat Parkı’na dağ köşkü ve bungalov evler inşa edilecek. Yapılacak olan evler 19 Aralık’ta ihaleye çıkılacak. 

TOKİ Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy Toplu Konut Uygulaması kapsamında yer alan 304 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı Meclis'te!

Gezi Parkı protestoları sırasında geri çekilen ve doğal alanlarda,tesis yapımına ve mevcut tesislerin de kiralanmasını sağlayan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı’, yeniden Meclis’e taşındı.

TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy son başvurusu ne zaman?

TOKİ'nin Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 304 adet açık satışa çıkıyor. Peki, TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy son başvurusu ne zaman?

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi 750 günde bitecek!

Giresun 350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildi. Hastanenin 750 günde tamamlanması planlanıyor.

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları Haberi

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları İle Zeytinlik Semti Ve Evleri Koruma Derneği Yönetim kurulu Üyeleri on yıldır yakından takip ettiği sokak sağlıklaştırma projesinin son durum değerlendirmesi ile ilgili Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Koordinatörü yardımcı doçent Dr. Gazanfer İltar  ile Zeytinlik semtinde bir araya geldi.


Tüm yönetimin hazır bulunduğu toplantıda Proje içeriği hakkında Görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Ahmet Coşkun yayınladığı değerlendirme açıklamasında şunlara yer verdi, “On yıl önce Giresun Valiliği önderliğinde kurulan Zeytinlik semti ve evlerini koruma derneği, Üç vali ve iki belediye Başkanlığı değişim sürecinde arşive kaldırılan dik sokak sağlıklaştırma Projesinin peşini hiçbir zaman bırakmadı. Tozlu raflardan indirilen ve sürekli gündemde tutmayı Başaran Zeytinlik semti ve evleri koruma derneği yapmış olduğu yüzlerce yazışma ve bunun Yanı sıra projeye dikkat çekmek...