28 / 04 / 2024

Eğribel Tüneli inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Eğribel Tüneli inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Giresun-Dereli ve Şebinkarahisar güzergahı ile Eğribel tüneli geçişi inşaatının akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun-Dereli ve Şebinkarahisar güzergahı ile Eğribel tüneli geçişi inşaatının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tığlı, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı'nın soruları:
1- Giresun-Dereli ve Şebinkarahisar güzergahı ile Eğribel tüneli geçişi inşaatında gelinen aşama nedir? Projenin ne kadarı inşa edilmiştir? Tünellerin kaçı tamamlanmıştır?
2- Yüklenici firmaya ne kadar ödeme yapılmıştır? Bu yıl için aktarılan ödenek miktarı nedir? 
3- Giresun'un Şebinkarahisar ilçesi ve Sivas ile ulaşımını sağlayan güzerhah üzerinde faaliyete geçirilecek Dereli Yolu Projesi'nde gelinen aşama nedir?
4- Toplam yol uzunluğunun ne kadarı duble yol olarak projelendirilmiştir? Neden yolun tamamı duble yol olarak projelendirilmiştir. Mevcut güzergahının gidiş-geliş olarak iyileştirilmesi planlanan kısımlarının da bölünmüş duble yol olarak inşa edilmesi, yönünde revizyon yapılması düşünülebilir mi?


 


Geri Dön