17 / 06 / 2024

giresun tepki çeken bina

giresun tepki çeken bina

Giresun'da inşaatı tamamlanan 23 katlı bina kent siluetini bozduğu gerekçesiyle tepki çekti.

İstanbul'da 5-6 yıllık yeni binanın eksiklikleri şok etti! Denetim nerede? 

Binlerce insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremlerinin ardından yönetmeliklere uygun inşa edilmeyen, eksik malzeme kullanılan binalar gündem oldu. Buna son örnek İstanbul'dan geldi. İşte sosyal medyada tepki çeken o bina ve gelen yorumlar...

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkı tartışmaları! Yasa onaylandı, tartışmalar büyüdü!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeler içeren kanun TBMM'de kabul edildi. Eleştirilerin odağında ise mülkiyet hakkının ihlali yer alıyor. İşte tepki çeken yasanın ayrıntıları...

Turkcell'den deprem bölgesine dev bağış

Deprem bölgesine yurt içi ve yurt dışından bağışlar gelmeye devam ediyor. İlk hafta gönderilen mesajlarla tepki çeken Turkcell, bağış kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Çimento hisselerinde deprem etkisi: Hisselerdeki yükseliş yüzde 30'u geçti! 

Kahramanmaraş depreminden sonra çimento hisselerinde yaşanan ve tepki çeken yükseliş bir haftalık aranın ardından bugün de devam etti. İşte çimento hisselerindeki son durum...

Asgari ücret zammı öncesi olay tepki: Zalim işverenler var!

Asgari ücret zammı çalışanların en çok merak ettiği konu olmaya devam ederken Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’dan dikkat çeken bir tepki geldi. Asgari ücret zammı ile ilgili konuşulmasına tepki gösteren Atalay "Zalim işverenler var. Asgari ücret zammı çıktığı zaman her şeye zam yapıyor" dedi.

'Gerekirse simit yeriz bunu atlatırız' diyen Hülya Avşar'dan yeni çıkış: Fiyatlar uçuk karar sizin

Türkiye'deki aşırı artan dolar kuru ve yüksek enflasyonla mücadele etmek için 'Gerekirse simit yeriz bu dönemi atlatırız' sözleriyle tepki çeken Hülya Avşar, artan fiyatlarla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Avşar, fiyatların aşırı arttığını söyledi.

Gaziantep'te indirimli ekmek kuponundan sonra şimdi de bakkalarda geçerli 100 liralık alışveriş çeki!

Gaziantep'te vatandaşlara dağıtıldığı öne sürülen ve tepki çeken indirimli ekmek kuponundan sonra şehirde şimdi de bakkallarda geçerli 100 liralık alışveriş çeki dağıtmaya başladı.

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı, tarihi Süleymaniye Camii'nin çevresindeki yurt binası inşaatına ilişkin tepkilerin gelmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı ve geri adım attı.

İBB'den Süleymaniye'deki tepki çeken inşaat için acil durdurma talebi!

Süleymaniye camii'nin yakın çevresinde yapım aşamasında olan yurt binasının İBB onay vermeden inşaatına başlanması gerekçesiyle kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvuruda bulunuldu.

Fatih Belediyesi'nden Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Fatih Belediyesi, Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığı iddia edilen ve 494 ada 1 parsel üzerinde hayata geçirilen binayla ilgili  açıklama yaptı.

Giresun Millet Bahçesi yarın ihaleye çıkıyor!

Hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Tokat, Sinop, Kastamonu, Çankırı ve Amasya'dan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Tokat, Kastamonu, Çankırı ve Amasya'da sivil toplum kuruluşları, Sinop'ta AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki verdi...

giresun tepki çeken bina Haberi

giresun tepki çeken bina


Giresun'da inşaatı geçen sene tamamlanan şehrin ortasındaki 23 katlı bina, kent siluetini bozduğu gerekçesiyle tepki çekiyor. Posta gazetesinde yer alan habere göre, vatandaşların 'ucube' benzetmesi yaptığı bina ile ilgili konuşan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, "Ortada olumsuz bir görüntü var. İzin verenler, yanlış yaptılar. Giresun’a uygun yapı değil" şeklinde konuştu.

'BU BİR UCUBEDİR'


23 katlı binanın karşısında evi olan Can Özpınar, “Bu mahallede tüm yapılar, 4- 5 katken, 23 kata izin vermeleri kabul edilebilecek bir şey değil. Giresun’da nerede var 23 katlı bina? Ruhsatı kim verdiyse, sorumlusu odur. Bu yapı, şehrin görüntüsünü kapatmaktadır. Şehrin girişi bir aynadır. Bu da şehrin girişindedir ve görüntüyü engellemektedir. Bu bir ucubedir, turizme de bir darbedir” dedi.

Giresun’a tatile gelen Asuman Kara da bu tür...