05 / 05 / 2024

Giresun Tirebolu tarihi evleri

Giresun Tirebolu tarihi evleri

Tirebolu'nun çeşitli mahallelerinde bulunan eski tarihi evler, turizme kazandırılmayı bekliyor. Mimari yapıları ile Tirebolu'nun çehresini farklı kılan bu evlerin zamana karşı ayakta kalabilmeleri için yetkililerin yardımına ihtiyaç duyuluyor.

TOKİ Giresun Aksu alt gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Giresun Merkez Aksu alt gelir grubu projesinde yer alan 30 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Giresun Merkez Aksu orta gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Giresun Merkez Aksu orta gelir grubu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

ÇAYKUR 3’üncü mağazasını Artvin Kemalpaşa’da açıyor!

ÇAYKUR’un 81 ilde 81 mağaza hedefi kapsamında, Rize ve Giresun Tirebolu’an sonra 3’üncü mağazası Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde açmayı planlıyor.

Giresun'da satılık ve kiralık 4 adet gayrimenkul!

Giresun İl Özel İdaresi, Bulancak, Tirebolu ve Merkez'de yer alan gayrimenkuller için satış ve kiralama ihalesi düzenliyor.

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 25 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirecek.

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 18 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 18 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ'den Giresun'a 274 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Giresun Tirebolu'da 274 yeni konut inşa etmek için düğmeye bastı.

Reysaş GYO Giresun 2018 gayrimenkul değerleme raporu!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Giresun Bulancak Pazarsuyu ve Tirebolu'da yer alan 2 adet gayrimenkulün 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Giresun'daki eski kilise binası 30 yıldır tarihe ev sahipliği yapıyor!

Giresun'da, Rumlar tarafından yapılan ve geçmişte kilise ve cezaevi olarak kullanılan bina, 30 senedir Giresun Müzesi olarak çok sayıda tarihi eseri de ziyaretçileriyle buluşturuyor.

TOKİ Giresun son başvuru tarihi bugün!

Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki konutlar için başvurular bugün sona eriyor.

Reysaş GYO 4 ildeki deposunun kira sözleşmesini 1 ay uzattı!

Reysaş GYO Düzce Merkez, Giresun Tirebolu, Ordu Ünye ve Samsun Terme'de bulunan depolarının kira sözleşmesini 1 ay uzattı.

Giresun Tirebolu tarihi evleri Haberi

Giresun Tirebolu tarihi evleri

Tirebolu'nun çeşitli mahallelerinde bulunan eski tarihi evler, turizme kazandırılmayı bekliyor. Mimari yapıları ile Tirebolu'nun çehresini farklı kılan bu evlerin zamana karşı ayakta kalabilmeleri için yetkililerin yardımına ihtiyaç duyuluyor. 


Yapımında taş, ahşap ve balçık malzeme kullanılan tarihi Tirebolu evleri, ilçenin kendine özgü mimarisinin ayakta kalmaya çalışan son örneklerinden. İskeleti ahşap malzemeden kurulup, aralarının taş ve balçıkla doldurulduğu bu evler, zaman içerisinde tek tek yıkılmaya başladı. Birçoğu terk edilmiş olan evlerin sıvaları dökülmüş, dolgu malzemeleri ortaya çıkmış, camları kırılmış durumda. 


Vatandaşlar bu eserlerin onarılmasıyla tarihi bir dokunun kazanılacağını savunarak şunlara yer verdiler, "Tirebolu'ya özgü mimariyi temsil etmeleri nedeniyle korunması gereken bu evlerin onarılması ve tarihe kazandırılması için yetkililerin ilgisine ihtiyaçları var. Turizm kenti olma yolunda çeşitli hamleler yapılan Tirebolu'da, yetkili birimler tarihi evlere...