03 / 07 / 2024

giresun turizm hedefleri 2014

giresun turizm hedefleri 2014

Turizm altyapı çalışmalarına odaklanacaklarını söyleyen Giresun Turizm Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, "Giresun'dan 4 ayda transit geçen turist sayısı 44 binin üzerinde. Ancak turistlerin yalnızca 2 bine yakını ilimizde kaldı.

Titanic oteller zinciri Giresun'a geliyor! 447 milyon 750 bin TL'lik yatırım!

Kerasus Turizm, Giresun Bulancak’ta Titanic Port Hotel'i hayata geçirecek. Söz konusu otel projesinin maliyeti 447 milyon 750 bin 46 TL olarak açıklandı.

Titanic Port Hotel Turizm Konaklama tesisi için start verildi! Giresun'a 5 yıldızlı yeni otel geliyor!

Kerasus Tur. San ve Tic. A.Ş. tarafından, Giresun İli, Bulancak İlçesi, Yalıköy Mahallesi, 114 Ada, 6 No'lu parsel üzerinde turizm konaklama tesisi yapılarak yerli ve yabancı turistlere hizmet verilmesi planlanıyor. Giresun'a 5 yıldızlı yeni otel geliyor. İşte detaylar...

Giresun'da turizm yatırımı için imar sorunu çözülecek!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, kentin turizm sorunları ve çözüm yolları değerlendirdi. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Öztürk, turizm yatırım alanları için imar sorunun çözüleceğini söyledi.

Giresun’da otel yapana 1.2 milyon TL hibe!

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Meclis Başkan Vekili Mustafa Yılmaz'ın yaptığı açıklamalara göre, Giresun’da otel yapana 1.2 milyon TL hibe edilecek..

Giresun'da restorasyona 987 bin TL'lik destek!

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hulusi Güleç, 2006-2015 yılları arasında tarihi evlerin restorasyonları için yaklaşık bir milyon liralık destek sağlandığını belirtti.

Giresun turizmin gözdesi olacak!

Kısa adı TURSAB olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Giresun’da yaşanan turizm hareketliliğini mercek altına aldı. Bölge Başkanı Suat Gürkök, Giresun Valisi Hasan Karahan’ı makamında kabul etti.

Giresun'da 96 kamu arazisi turizme açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin değişik bölgelerinde aralarında Giresun’unda bulunduğu 96 kamu arazisini turizm amaçlı yatırımlar için tahsis edecek.

Giresun EMITT Fuarı'nda tanıtıldı!

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Acentaları Fuarı’nda (EMİTT) Giresun standı Arap turistlerin ilgi odağı oldu.

Giresun Turizm Çalıştayı yapıldı!

GİRESUN Valisi Hasan Karahan, turizm alanlarının yatırıma açılabilmesi için Turizm Bakanlığı Müsteşarlık düzeyinde konunun netleştirilmesi için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Giresun Kulakkaya Yaylası turizm merkezi olacak!

Giresun Valisi Hasan Karahan’ın öncülüğünde geçtiğimiz yıl Kulakkaya ve Paşakonağı Yaylası’nda gerçekleştirilen kar festivalinin bu yıl Kümbet’te yapılması planlanıyor. Öte yandan Kulakkaya Yaylası da turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.

Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu ekonomisini uçurdu!

Denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu ekonomisini uçurdu. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu beş ayda 1 milyar yatırım geldiğini belirterek “İlin kaderi değişti. İnsanlar turizm sayesinde dolar yeşiliyle tanışmış olacak” dedi.

Giresun Paşakonağı turizmin yıldızı olacak!

Giresun Valiliği tarafından 2015 yılının turizm yılı ilan edilmesiyle doğa turizmine yönelik başlatılan çalışmalar tesisleşmeyi de beraberinde getirdi.

Giresun Kümbet Yayası dönüşüm bekliyor!

Bakanlar Kurulu Kararı ile turizm merkezi ilan edilmesinin ardından kentsel dönüşüm kararı alınan Giresun'daki Kümbet Yaylası'ndaki esnaf ve vatandaşlar, projenin hayata geçmesini bekliyor.

giresun turizm hedefleri 2014 Haberi

giresun turizm hedefleri 2014

Turizm altyapı çalışmalarına odaklanacaklarını söyleyen Giresun Turizm Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, "Giresun'dan 4 ayda transit geçen turist sayısı 44 binin üzerinde. Ancak turistlerin yalnızca 2 bine yakını ilimizde kaldı. 

Yıl içinde de kente bin 845 yabancı, 50 bin 153 yerli turist geldi ve bu kişilerden 75 bin 252'si Giresun'da konakladı. Bu oldukça düşük bir rakam. Turizm değerlerimizin tanıtımına ağırlık vermeliyiz"...