01 / 05 / 2024

Giresun Zeytinlik kentsel dönüşüm

Giresun Zeytinlik kentsel dönüşüm

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları İle Zeytinlik Semti Ve Evleri Koruma Derneği Yönetim kurulu Üyeleri on yıldır yakından takip ettiği sokak sağlıklaştırma projesinin son durum değerlendirmesi ile ilgili toplandı.

Giresun Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı!

Giresun şehri adına büyük önem arz eden Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı. Proje, Giresun için sevinç ve gurur kaynağı oldu.

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Giresun Dereli'deki hasarlı yapıların yıkımı tamamlandı!

Giresun'un Dereli ilçesinde 22 Ağustos’ta meydana gelen sel ve heyelandan ağır hasar gören ve kentsel dönüşüm kapsamındaki ilçe merkezindeki bütün binaların yıkımı yapıldı. Dereli'nin en kısa sürede inşasına başlanıp, önümüzdeki yıl Haziran ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Giresun'da kentsel dönüşüm kapsamında 28 binada 96 bağımsız bölüm tespit edildi!

Giresun'da kentsel dönüşüm kapsamında 28 binada 96 bağımsız bölüm tespit edildi, 11 binada toplamda 20 bağımsız bölüm yıkıldı.

Giresun'da 3 kentsel dönüşüm ofisi kurulacak!

Giresun Dereli ilçe merkezine 2, Doğankent ilçesine ise 1 tane olmak üzere kente toplamda 3 Kentsel Dönüşüm Ofisi kurulacak. 

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında kentsel dönüşüm sözleşmesi! 

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında "Kentsel Dönüşüm Bilgi ve Tecrübe Aktarımı" kapsamında bir sözleşme imzalandı...

Giresunlu mimarların önceliği kentsel sorunlar!

Giresun Mimarlar Odası Başkanı Gökhan Göksu başta şehir içi ulaşımı ve kentsel dönüşüm konuları olmak üzere 15 başlıkta oluşan bir çalışma programı hazırladıklarını açıkladı.

Samsun Zeytinlik'teki kentsel dönüşüme halktan destek!

Samsun İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi sakinleri, 2020 yılında başlayacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bölgenin çok daha güzel hale geleceğini ifade etti...

Giresun Kalesi'nin çevresi dönüşecek!

Giresun Valiliği'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Giresun Kalemizin çevresinde yaklaşık 36 bin metrekarelik bir alanda bir kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz" dedi.

Giresun Zeytinlik semtinin restorasyonunda son aşmaya gelindi!

Giresun’da 19. yüzyılda Avrupa’dan ithal edilen malzemelerle inşa edilen, Rumlar ve Türkler’in yıllarca bir arada yaşadığı Zeytinlik semtinin restorasyonunda sona gelindi. 

Giresun'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Giresun Kalesi’nin çevresinde yer alan Zeytinlik semtindeki restorasyon çalışmalarının ardından yine aynı bölgedeki çarpık gecekondu mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. 

Giresun Zeytinlik'teki evler yenileniyor!

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları İle Zeytinlik Semti Ve Evleri Koruma Derneği Yönetim kurulu Üyeleri on yıldır yakından takip ettiği sokak sağlıklaştırma projesinin son durum değerlendirmesi ile ilgili toplandı.

Konak Zeytinlik Mahallesi'nde kentsel dönüşüm bekleniyor!

Konak’a bağlı Zeytinlik Mahallesi’ne adını veren zeytinliklerin yerinde yeller esiyor. Bir zamanların 13 kerpiç evden oluşan mahallesi, aldığı göçle nüfusunu artırınca elektrik yetersiz kaldı.

Giresun Zeytinlik kentsel dönüşüm Haberi

Giresun Zeytinlik kentsel dönüşüm

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları İle Zeytinlik Semti Ve Evleri Koruma Derneği Yönetim kurulu Üyeleri on yıldır yakından takip ettiği sokak sağlıklaştırma projesinin son durum değerlendirmesi ile ilgili Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Koordinatörü yardımcı doçent Dr. Gazanfer İltar  ile Zeytinlik semtinde bir araya geldi.


Tüm yönetimin hazır bulunduğu toplantıda Proje içeriği hakkında Görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Ahmet Coşkun yayınladığı değerlendirme açıklamasında şunlara yer verdi, “On yıl önce Giresun Valiliği önderliğinde kurulan Zeytinlik semti ve evlerini koruma derneği, Üç vali ve iki belediye Başkanlığı değişim sürecinde arşive kaldırılan dik sokak sağlıklaştırma Projesinin peşini hiçbir zaman bırakmadı. Tozlu raflardan indirilen ve sürekli gündemde tutmayı Başaran Zeytinlik semti ve evleri koruma derneği yapmış olduğu yüzlerce yazışma ve bunun Yanı sıra projeye dikkat çekmek...