21 / 05 / 2024

Giresun Zeytinlik restorasyon

Giresun Zeytinlik restorasyon

Giresun’da 19. yüzyılda Avrupa’dan ithal edilen malzemelerle inşa edilen, Rumlar ve Türkler’in yıllarca bir arada yaşadığı Zeytinlik semtinin restorasyonunda sona gelindi. 

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...

Giresun Zeytinlik semtinin restorasyonunda son aşmaya gelindi!

Giresun’da 19. yüzyılda Avrupa’dan ithal edilen malzemelerle inşa edilen, Rumlar ve Türkler’in yıllarca bir arada yaşadığı Zeytinlik semtinin restorasyonunda sona gelindi. 

Giresun'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Giresun Kalesi’nin çevresinde yer alan Zeytinlik semtindeki restorasyon çalışmalarının ardından yine aynı bölgedeki çarpık gecekondu mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. 

Giresun Zeytinlik'teki evler yenileniyor!

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları İle Zeytinlik Semti Ve Evleri Koruma Derneği Yönetim kurulu Üyeleri on yıldır yakından takip ettiği sokak sağlıklaştırma projesinin son durum değerlendirmesi ile ilgili toplandı.

Giresun'da 9 camii restore ediliyor!

Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat köyünde görev yapan 5 din görevlisi, köyde bulunan 9 caminin restorasyon işlerini kendileri yapıyor.

Giresun Çınarlar Camii hizmete açıldı!

Restorasyonu tamamlanan Giresun Çınarlar Camii, Vali Hasan Karahan’ın da katıldığı törenle açıldı. 560 bin TL'yen yenilenen caminin restorasyon çalışmalarına 1 Mayıs 2015 tarihinde başlanmıştı.

200 yıllık Giresun Zeytinlik Evleri Rönesans'ın izlerini taşıyor!

Giresun'dan 19. yüzyılda fındık ticareti yapan gemilerle Fransa'nın Marsilya kentinden getirilen malzemeler de kullanılarak inşa edilen Zeytinlik semti evleri, "Rönesans"ın izleri taşıyor.

Giresun Evleri restorasyonla yenileniyor!

Mimari özellikleri ile öne çıkan ve ihtişamı ile türkülere dahi konu olan tarihi Giresun Evleri'nde yapılacak restorasyon çalışmalarıyla, Anadolu kültürü yeniden canlandırılacak.

Giresun Zeytinlik Semti'nin tarihi dokusu restore edilecek!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA), bölgede turizmin ön plana çıkarılması çalışmaları kapsamında Ordu'dan Artvin'e kadar kültür, turizm ve yöresel mimari değerleri restore edilecek.

Giresun Meryem Ana Manastırı bu yıl turizme açılacak!

Türkiye’ nin ikinci büyük manastırı olan ve 2006 yılında proje çalışması başlatılan Giresun Meryem Ana Manastırı’ nın restorasyon çalışmaları bu yıl içerisinde bitirilerek turizme açılması hedefleniyor...

TOKİ Giresun Alucra 2.Etap'ta 95 konutun satışı 26 Aralık'ta!

TOKİ Giresun Alucra 2. Etap'ta yer alan 95 adet konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapım işi ihalesini 26 Aralık 2012 tarihinde ihaleye çıkarıyor...

TOKİ Giresun Üniversitesi fakülte binaları yapım ihalesi bugün!

TOKİ Giresun Üniversitesi fakülte binalarının yapım işi ihalesi bugün saat 14.30'da yapılıyor...

Giresun Zeytinlik restorasyon Haberi

Giresun Zeytinlik restorasyon

Giresun'un Zeytinlik semtinde yapılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yapan Giresun Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarma Bölüm Başkanı Dr. Gazanfer İltar, proje kapsamında tespit edilen 80 evden 27’sinde restorasyon yapıldığını söyledi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Gazanfer İltar açıklamasında şunları söyledi: “Zeytinlik Semti Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi adı altında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının finansmanlığında Giresun İl Özel İdaresinin sahipliğini yaptığı proje devam ediyor. Zeytinlik semtinde tescillenen 80 civarında ev bulunmaktadır ve bu evlerden proje kapsamında 3 milyon 200 bin TL’lik maddi kaynakla 27 evde küçüklü, büyüklü büyük restorasyon yapıldı. Sokaklarında bulunan kilit taşı sökülerek doğal taş döşendi. Burada daha önce de birçok evin yine Özel İdare bütçesiyle veya ev sahiplerinin kendi imkanlarıyla restorasyonu gerçekleştirilmişti"...