02 / 05 / 2024

giriş katta oturan asansör parası ödemek zorunda mı

giriş katta oturan asansör parası ödemek zorunda mı

Posta Gazetesi Yazarı Tamaer Heper hukukla ilgil itüm sorularınızı yanıtlıyor. Tamer Heper, giriş kattakilerin asansör parasını ödeme gibi bir zorunluluğu var mı sorusuna cevap verdi.

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Giriş katta oturanlar asansör giderlerine katılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini yazdı. Peki giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Giriş katta oturanlar asansör masraflarına katılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör masraflarını kaleme aldı. 

Apartman çatı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı tartışmalara neden oluyor. İşte apartman çatı yönetmeliği. Apartman çatı yönetmeliği ile ilgili tüm merak edilenler...

Giriş katında oturan asansör parası verecek mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Giriş katında oturuyorum. Yeni apartman yöneticisi benden de asansör aidatı istedi. Bu konuda ne yapabilirim?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

Çatı onarımı ortak gider midir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '2 katlı evimiz var. Alt katta amcam oturuyor. Çatının onarılması gerekiyor. Onarımı için alt katta oturan amcam para vermeyeceğini söylüyor. Nasıl yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Kartal'da göçük altında kalan yaralılar 19 saat sonra çıkarıldı!

Kartal Cevizli ilçesinde bulunan Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesi sonucu ölenlerin sayısı 10’u geçti. 5’inci katta oturan Tekgöz ailesinin 5 yaşındaki kızları Havva ise 19 saat sonra molozların arasından çıkarıldı.

Alt kattaki eve asansör aidatı şart mı?

Asansör masraflarını zemin katta oturan ve asansörü kullanmayanlar da öder mi? Kimler asansör aidatı öder? İşte detayları...

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Apartman çatı katı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı aslında kime aittir? Çatı katı ortak kullanım alanları arasında mıdır? İşte apartman çatı katı yönetmeliği..

Giriş katta oturanlar asansör parası ödemek zorunda mı?

Posta Gazetesi Yazarı Tamaer Heper hukukla ilgil itüm sorularınızı yanıtlıyor. Tamer Heper, giriş kattakilerin asansör parasını ödeme gibi bir zorunluluğu var mı sorusuna cevap verdi.

Ankara'da apartmanın tabanından kaynak suyu çıktı!

Etimesgut ilçesi Piyade Mahallesi Atilla Eşer Caddesi 65 numarada bulunan bir apartmanın tabanından kaynak suyu çıktı. 6 ay önce çıkan su alt katta oturan Karakoç ailesini mağdur etti.

Ankara'da bir apartmanın tabanından kaynak suyu çıktı!

Ankara’nın Etimesgut ilçesi Piyade Mahallesi Atilla Eşer Caddesi 65 numarada bulunan bir apartmanın tabanından kaynak suyu çıktı. 6 ay önce çıkan su alt katta oturan Karakoç ailesini mağdur etti...

giriş katta oturan asansör parası ödemek zorunda mı Haberi

giriş katta oturan asansör parası ödemek zorunda mı

Posta Gazetesi Yazarı Tamaer Heper hukukla ilgil itüm sorularınızı yanıtlıyor. Tamer Heper, giriş kattakilerin asansör parasını ödeme gibi bir zorunluluğu var mı sorusuna cevap verdi. İşte o soru ve cevabı...




Yönetim planını temin edin Ben bir binada birinci katta oturuyorum, buna yüksek giriş de diyebilirsiniz. 

Binamız asansörlüdür ve ben az da olsa her ay asansör gideri ödüyorum. Oysa asansörü kullanma ihtiyacım yok. Bu durumda asansör gideri ödemem gerekir mi gerekmez mi? • G.l. 




Bir binada asansör ortak tesistir. 

Ortak tesis gideri ise bütün bağımsız bölüm maliklerinin borcudur. 

Nitekim kanunda bağımsız bölüm maliklerinin ortak tesisi veya ortak alanı kullanmadıkları gerekçesi ile ortak giderden muaf olamayacakları hükmü vardır. Dolayısı ile normal şartlar altında ortak gider payını ödeyeceksiniz. 

Peki normal şartlar altında diyorum, acaba bunun bir istisnası mı...