26 / 07 / 2024

girişim özelliklerine göre dış ticaret istatistikleri

girişim özelliklerine göre dış ticaret istatistikleri

Türkiye'nin 2018 yılı ihracatının yüzde 44,6'sı, ithalatının ise yüzde 64'ü büyük ölçekli girişimler tarafından gerçekleştirildi.

Tasarruf tedbirleri lafta mı kaldı? Lojman kiralama giderleri bir önceki aya göre yüzde 161 arttı!

"Mehmet Şimşek’in tasarruf söylemi yine lafta kaldı" diyen Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, lojman kiralama giderlerinin bir önceki aya göre yüzde 161 arttığını söyledi.

Kredi kartı limitlerine seçim sonrası düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit belirlenecek iddiası! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Kredi kartı limitlerinde düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit mi belirlenecek? 

Ozan Gürsoy kimdir? Nerede okudu? İş Girişim Sermayesi’nde hangi alanda görev alıyor?

Ozan Gürsoy hangi üniversiteden mezun oldu? Yurt dışında nerede yüksek lisans yaptı? Hangi pozisyonlarda çalıştı? İş Girişim Sermayesi’nde ne iş yapıyor? İşte Ozan Gürsoy ile ilgili tüm merak edilenler...

Kariyer.net verilerine göre istihdam piyasasında hareketlilik başladı

Yılın ilk 3 ayında en fazla iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla yapı, üretim ve bilişim oldu. Açıklanan istihdam verilerine göre 2023’ün ocak, şubat ve mart aylarında istihdam piyasasında büyük hareketlilik yaşandı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek!

AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek" dedi

İdeal Girişim İnşaat Otomotiv Tekstil Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İdeal Girişim İnşaat Otomotiv Tekstil Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 3 milyon 600 bin TL sermaye bedeli ile Adem Yıldırım tarafından kuruldu.

Girişim özelliklerine göre dış ticaret istatistikleri açıklandı!

Türkiye'nin 2018 yılı ihracatının yüzde 44,6'sı, ithalatının ise yüzde 64'ü büyük ölçekli girişimler tarafından gerçekleştirildi.

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre binalarda ortak kullanım alanları!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda değil. Binada bulunan asansörü kullanmayanlar ödemeden muaf tutulabiliyor.

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

Düzce Güreş Salonu 25 Mayıs'ta açılıyor!

Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilen Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübü Özkan Olcay Spor Salonu 25 Mayıs'ta vatandaşların hizmetine açılacak.

Düzce Güreş Salonu için geri sayım başladı!

Düzce Belediyesi'nin hayata geçirdiği Özkan Olcay Spor Salonu Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübü 18 Mayıs'ta açılacak.

Gözde Girişim, Farmamak Ambalaj'ı 136 milyon TL'ye sattı!

Gözde girişim sahibi olduğu Farmamak Ambalaj'ın tamamını 136 milyon TL karşlığında Alman Klöckner Pentaplast'a sattı.

Gözde Girişim, Azmüsebat Çelik’in tamamını satın alıyor!

Yıldız Holding’e bağlı şirketlerden Gözde Girişim, 3 yıl önce ortak olduğu DERBY, TOKAI gibi markaların üreticisi Azmüsebat Çelik’in tamamını satın alıyor.

girişim özelliklerine göre dış ticaret istatistikleri Haberi

girişim özelliklerine göre dış ticaret istatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılına ilişkin Girişim Özelliklerine Göre Dış Ticaret İstatistiklerini açıkladı.Dış ticaret verileri, iş kayıtları sisteminde yer alan girişimlerin ana faaliyet türü ve çalışan sayısı bilgileri ile eşleştirilerek, dış ticaret yapan girişimlerin özellikleri elde edildi.Buna göre, 2018'de 77 bin 8 girişim ihracat, 69 bin 772 girişim ise ithalat yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ihracatta, 1-9 kişi çalışanı olan mikro ölçekli girişimlerin payı yüzde 19,7 olurken, 10-49 kişi çalışanı olan küçük ölçekli girişimlerin payı yüzde 19,2, 50-249 kişi çalışanı bulunan orta ölçekli girişimlerin payı yüzde 16,5 olarak hesaplandı. İhracatta 250 ve daha fazla çalışanı olan büyük ölçekli girişimlerin payı ise yüzde 44,6 olarak kayıtlara geçti.

İthalatta ise 1-9 kişi çalışanı bulunan mikro ölçekli girişimlerin payı yüzde 8,6,...