07 / 05 / 2024

Girmeler Mağarası ziyaretçi sayısı

Girmeler Mağarası ziyaretçi sayısı

Makedonya Kralı Büyük İskender'in şifa bulmak amacıyla geldiği rivayet edilen Seydikemer ilçesindeki Girmeler Mağarası, turistlerin ilgisini çekiyor. Mağara, Prehistorik çağlardan günümüze kadar uzanan süreçte Likya uygarlığına ışık tutuyor.

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

Tokat'ta Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon TL'ye otel yapılacak!

Tokat'ta, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanında sağlık için yurda gelenlere hizmet sunulması amacıyla otel inşa edilecek.

Zeytintaşı Mağarası Doğal Sit Alanı kesin korunacak!

Antalya ili, Serik ilçesi sınırları içerisinde bulunan Zeytintaşı Mağarası Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum'daki Elmalı Mağarası turizme kazandırılacak!

Erzurum İspir Elmalı Mahallesi'ndeki sarp kayalıklarda bulunan ve içerisindeki oluşumlarla eşsiz güzelliği barındıran Elmalı Mağarası, turizme kazandırılacak.

Anamur Köşekbükü Mağarası turizme yeniden açılıyor!

Mersin Anamur Köşekbükü Mağarası'nın yeniden turizme kazandırılması için çalışma yapılıyor. Mağara 2 yıl önce meydana gelen orman yangınında çevresindeki mesire alanı tamamen yanmıştı.

Zonguldak Gökgöl Mağarası hizmete açıldı!

Türkiye'nin gezilebilir ve halka açık 875 metrelik alanı ile en uzun üçüncü mağarası olarak bilinen Gökgöl Mağarası resmi olarak yeniden hizmete açıldı. Resmi açılışı öncesinde 8 bini aşkın ziyaretçi mağarayı gezdi.

Gökgöl Mağarası'nın restorasyonunda sona gelindi!

Türkiye'nin gezilebilir ve halka açık en uzun üçüncü mağarası olarak bilinen Gökgöl Mağarası'nın restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Mağara, en yaşlı yapı oluşumlarına da ev sahipliği yapıyor.

Hatay'daki lav tüpü mağarası jeopark ilan edilecek!

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, ilçede keşfedilen Türkiye'nin ilk lav tüpü mağarasının jeopark ilan edilmesi için UNESCO'ya başvuracaklarını söyledi.

ÖzdilekPark İstanbul'a bir yılda 9 milyon ziyaretçi!

ÖzdilekPark İstanbul, geçtiğimiz yıl eylül ayında ziyaretçilerine kapılarını açtı. AVM, toplam 45 bin metrekare kiralanabilir alan, 5 kat ve 170 mağazasıyla 9 milyon ziyaretçi ağırladı.

Ordu'daki Cıngırt Mağarası turizme kazandırılacak!

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bulunan Cıngırt Mağarası’nın turizme kazandırılması için gerekli ödenek Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak.

İşte Hira Mağarası şeklinde inşa edilen cami!

Hz. Muhamed'e ilk vahyin geldiği, Mekke'de bulunan Hira mağarasından esinlenerek inşa edilen Büyükçekmece'deki Sancaklar Camisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Dünyada en çok ziyaretçi çeken şehirler arasında İstanbul 5'nci sırada!

İngiliz Independent sitesinde yer alan analizde, Dünya genelinde yılda en çok ziyaretçi çeken şehirler listesinde Londra ilk sırada, İstanbul ise beşinci sırada yer aldı.

Girmeler Mağarası ziyaretçi sayısı Haberi

Girmeler Mağarası ziyaretçi sayısı


Makedonya Kralı Büyük İskender'in şifa bulmak amacıyla geldiği rivayet edilen Seydikemer ilçesindeki Girmeler Mağarası, turistlerin ilgisini çekiyor. Cip safari turlarına katılan yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan mağara, Prehistorik çağlardan günümüze kadar uzanan süreçte Likya uygarlığına ışık tutuyor. 

Mağara çevresinde geçmiş yıllarda yapılan kazı çalışmalarında elde edilen buluntular bölgede yaklaşık 11 bin 500 yıl öncesindeki yerleşik hayatın varlığını ortaya koyuyor. Mağaranın serin ortamı ve binlerce yılda oluşan sarkıtları ziyaretçilerini büyülüyor. Mağarada ilerlemek isteyen turistler bazı noktalarda yaklaşık 50 santimetrelik kayaların altından sürünerek geçebiliyor. Makedonya Kralı Büyük İskender'in şifa bulmak amacıyla geldiği rivayet edilen mağaranın tarihi, tur rehberleri tarafından ziyaretçilere anlatılıyor. Tur rehberi Hakan Çınar, yaptığı açıklamada, cip safari turlarıyla bölgenin doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel mirasını da yerli veyabancı...