15 / 11 / 2024

Global Deprem Güvenliği Girişimi İstanbul

Global Deprem Güvenliği Girişimi İstanbul

ABD, Kaliforniya da yerleşik GHI organizasyonunun ‘Global Earthquake Safety Initiative’ (GESI) Global Deprem Güvenliği Girişimi başlıklı araştırma olası depremlerde kayıp riski açısından dünya 2. sırayı İstanbul aldı.

Yapılarda 'kalitesiz ürün' alarmı! Deprem güvenliği riske atılıyor!

İTO tarafından 2024’ün "izolasyon ve yalıtım yılı" olarak ilan edilmesiyle birlikte su yalıtımındaki ithal ürünler, inşaat sektörünün gündem konusu haline geldi. BİTÜDER Başkanı ise ithal bitümlü membranların deprem güvenliğini riske attığını belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür'den 7 ve üzeri deprem beklenen İstanbul için uyarı: 4 milyon insanın can güvenliği yok!

 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem beklenen mega kent İstanbul için Prof. Dr. Naci Görür'den de canlı yayında da bazı yeni uyarılar geldi. Prof. Dr. Naci Görür konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 4 milyon insanın can güvenliği olmadığını söyledi.

Depremin zararını azaltmanın yolu yapı güvenliği ve bilinçlenme!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, depremin Türkiye’nin en önemli gerçeği olarak kabul edildiğini dile getirerek, deprem zararını azaltmanın yolunun yapı güvenliği ve bilinçlenme olduğunu söyledi.

Yapıların deprem güvenliğini artıran kompozit malzeme geliştirildi!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) akademisyenlerinin geliştirdiği ve içerisinde çevre dostu bileşenlerin yer aldığı kompozit malzemeyle yapıların deprem güvenliğinin artırılması planlanıyor.

Deprem güvenliği için yapı zemin uyumu büyük önem taşıyor!

Türkiye'nin fay hattı üzerinde bulunması ve son dönemlerde peş peşe yaşanan depremler yapı zemin uyumunu yeniden gündeme getirdi. Prof. Dr. Sami Arsoy, "Deprem güvenliği açısından zemine uygun bir şekilde yapılaşmaya gidilmesi çok daha önemli." dedi...

Binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'te Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi..

İş sağlığı ve güvenliği kanununda değişiklik kanunu!

İş sağlığı ve güvenliği kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 23 Nisan 2015 tarihinde 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mevzuatta yapılan değişiklikler....

ÇEİS iş sağlığı ve güvenliği denetimine başladı!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), Türkiye genelindeki 54 üye fabrikanın tamamında ikişer kişilik denetim timleriyle, “5 yıldızlı denetim” adını verdiği iş sağlığı ve güvenliği denetimine başlıyor.

Çimento sektöründe yüzde 100 iş güvenliği denetimi başlıyor!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikasi (ÇEİS), Türkiye genelindeki 54 üye fabrikanın tamaında ikişer kişilik denetim timleriyle iş sağlığı ve güvenliği denetimine başlıyor.

Ev alırken deprem güvenliğine dikkat!

Universal21 Yönetici Ortağı Adil Yaman, konut alımında tüketicinin eğitim düzeyi arttıkça, beklentilerinin de farklılaştığı, yüksek eğitimli kişilerin özellikle büyük depremler sonrası öncelikli konusunun binaların deprem güvenliği olduğu söyledi..

İnşaatta iş güvenliği yönetmeliği!

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanan inşaatta iş güvenliği yönetmeliğinde ise yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları belirleniyor. İşte inşaatta iş güvenliği yönetmeliği...

İnşaatta iş güvenliği kuralları 2015!

İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülükleri Kanun ve yönetmelikler ile belirleniyor. İşte inşaatta iş güvenliği kuralları..

İş güvenliği uzmanı olmayan firmaya ceza!

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmayan işletmelere geçmişe yönelik ceza kesilmemesini öngören af maddesi torba yasadan çıkarıldı..

Global Deprem Güvenliği Girişimi İstanbul Haberi

Global Deprem Güvenliği Girişimi İstanbul

ABD, Kaliforniya da yerleşik GeoHazards International (GHI) organizasyonunun Birleşmiş Milletler Teşkilatının (UN) desteğiyle 2001 yılında tamamladığı ‘Global Earthquake Safety Initiative’ (GESI) Global Deprem Güvenliği Girişimi başlıklı araştırma olası depremlerde kayıp riski açısından dünya sıralamasını açıkladı. Araştırma 6.0 Richter ölçeğinde bir deprem esas alınarak gerçekleştirildi. 21 şehri kapsayan listede  Katmandu dan sonra 2. sırayı 55.000 ölüyle Istanbul aldı. Izmir, San Salvador ve Mexico City 11.500 ölü ile 7. sırayı paylaştı. Yapılan karşılaştırmada ülke gelişmişliğinin deprem hasarını azalttığı gözlendi.


Deprem riski altında bulunan Dünya kentsel nüfusunun %85 inin gelişmekte olan ülkelerde yaşadığını, ancak paradoksal olarak Dünya genelinde yürütülen deprem araştırmalarının sadece %15 inin bu bölgelere yönelik olduğunu bildiriyor. Bu durum gelişmekte olan ülkelerdeki hızlı ve plansız kentleşmeye bağlıyor. Etüd edilen 21 şehirde...