29 / 04 / 2024

global ekonomi

global ekonomi

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) yayınladığı Türkiye’nin ilk detaylı aylık inşaat sektörü değerlendirme raporunda inşaat malzemesi sektörüne ilişkin konut satışları ve yapı izinleri ele alındı

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Işıklar Enerji ve Yapı Holding Global Enerji'deki payını artırdı!

Işıklar Enerji ve Yapı Holding bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Global Enerji'deki payını artırdığını bildirdi. Işıklar Enerji tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor...

İzmir iş dünyası, Ekonomi Zirvesi'ne hazırlanıyor!

24 Temmuz'da yapılacak olan Ekonomi Zirvesi'nin kendileri için çok önemli olduğunu belirten OSB başkanları, "Bölgeler dolacak ve üretim artacak. yeterli Eşitlik sağlanırsa bu bizim için büyük bir doping olur" dedi

İzmir Ekonomi Zirvesi 24 Temmuz'da yapılacak!

İzmir iş dünyasında, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla önümüzdeki 24 Temmuz'da gerçekleştirilecek teşvik zirvesinin heyecanı yaşanıyor. İş dünyası Zeybekci'nin konuyla ilgili açıklamalarını da yakından takip ediyor.

Çin'de ekonomi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7.5 büyüdü!

Çin'de ekonomi, hükümetin sağladığı desteklerin katkısıyla bu yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin hafif üzerinde büyüdü. Çin'de açıklanan veriye göre, dünyanın ikinci büyük ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7.5'lik büyüme kaydetti...

Türk Henkel, Global Functional Excellence Award 2014’e layık görüldü!

Henkel’in dünya genelinde şirket içinde verdiği en prestijli ödüller arasında yer alan Global Functional Excellence Award 2014’e kurumsal iletişim kategorisinde bu yıl Türkiye layık görüldü.

Sumitomo, TSM Global Turkey Sumitomo Construction Machinery ile Türkiye pazarında!

Dünyada paletli ekskavatör ve de asfalt serme makinesi üretiminde söz sahibi Sumitomo markası, TSM Global Turkey Sumitomo Construction Machinery çatısı altında Türkiye’ de satılmaya başlıyor.

Global Yatırım Holding, Barselona Limanı'nın hisselerini satın aldı!

Mehmet Kutman'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Global Yatırım Holding iştiraki Global Liman İşletmeleri A.Ş., Barcelona Port İnvesment'daki hissesini yüzde 62'ye yükselterek hakim ortak konumuna geldi.

Global Liman, Barselona limanındaki payını yükseltti!

Global Yatırım Holding ' e bağlı Global Liman İşletmeleri, 1.8 milyon yolcunun kullandığı Barselona limanını işleten ortaklıktaki payını yüzde 50'den yüzde 62 ' ye yükseltecek...

Global Liman, Barcelona limanındaki payını yüzde 62'ye yükseltecek!

Global Liman Barcelona limanındaki payını artıracak. Global Yatırım Holding'e bağlı Global Liman İşletmeleri, 1.8 milyon yolcunun kullandığı Barcelona limanını işleten ortaklıktaki payını yüzde 50'den yüzde 62'ye yükseltecek.

Global İmar Planlama Harita Mühendislik İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Global İmar Planlama Harita Mühendislik İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Kudat tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 1 Temmuz'da Çekmeköy, Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Pera Gayrimenkul'ün Global Yatırım'a 27 milyon 898 bin 851 bin lira borcu var!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Pera Gayrimenkul'ün Global Yatırım'a 27 milyon 898 bin 851 bin lira borcu var.

Global Yatırım'dan Van'a 50 milyon dolarlık yatırım!

Global Yatırım Holding (GYH) Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Caddesi'nde temeli atılacak olan Van AVM ile ilgili sunum yaptı.

global ekonomi Haberi

global ekonomi


Türkiye’nin ilk detaylı aylık inşaat sektörü değerlendirme raporunda inşaat malzemesi sektörüne ilişkin konut satışları ve yapı izinleri ele alındı.


İMSAD raporu şöyle:


Global ekonomideki olumsuz hava nedeniyle ekonomik aktivitelerde meydana gelen yavaşlama inşaat sektörünü daha sınırlı etkilemiştir. Burada özellikle Türkiye’de gayrimenkul sektörünün yatırım aracı olarak cazibesini koruması etkili olmuştur. Bu noktada yatırımcıların kısa vadeli yaklaşımdan çok uzun vadeli, geleceğe yönelik yatırımları tercih etmesi de önemli rol oynamıştır. Yapı izinleri rakamları içinde yer alan yapı ruhsatı alımlarının kullanım izni alanlardan daha fazla artması bunun bir göstergesidir. Yine bu verilerin yanında konut satışları rakamlarının seyri de kritik bir unsur olarak ön plana çıkmaktadır.


İMSAD raporu, 2012 yılının 1. çeyreğinde, 2011 yılının 4. çeyreğe göre tüketici talebinin yavaşladığı söylerken bu gerilemeyi dönemselliğe bağlamaktadır. Yılın ilk çeyreğinde...