02 / 05 / 2024

gmsi 2. taksiti

gmsi 2. taksiti

Kira gelir vergisi olarak da bilinen gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ), mesken ve işyeri taşınmazlarının kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Peki GMSİ ne zaman ödenir?

Banka banka 2,5 milyon TL konut kredisi ve aylık ödeme taksiti! 

Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararı ile beraber bankalar da faiz oranlarını yeniledi. Buna göre, 2,5 milyon lira konut kredisinin aylık taksiti ne kadar oldu?

Ziraat Bankası konut kredisi faizlerinde son dakika! 2 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar? 

Yeni bir ev sahibi olmak isteyenler konut kredisi faizlerindeki son durum ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Ziraat Bankası konut kredisi faizlerinde son durum ne? 2 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar? 

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi takvimini yayımladı! İşte Emlak vergisinin 2.taksiti ödeme günü!

Gelir İdaresi Başkanlığı kasım ayında ödenecek vergiler listesini yayımandı. Peki, kasım ayında hangi vergiler ödenecek? İşte 2023 Vergi Takvimi...

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman 2019!

Emlak vergisinin ilk taksiti mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. İkinci taksit için ise son bir hafta artık. Son ödeme günü 2 Aralık pazartesi günü ödenebilecek...

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Antakya Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Antakya Belediyesi emlak vergisi ve iş yerleri için çevre temizlik vergisi 2. taksiti için uyarı yaptı...

Emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Miras vergisi 2. taksiti son günü 2018!

Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklar bütünü olan mirasın kaldığı yasal ve atanmış mirasçılar tarafından ödenen miras vergisinde 2. taksit ödemeleri ay sonunda sona eriyor...

3 soruda miras vergisi 2. taksiti 2018!

Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklar bütünü olan miras için kanunen vergi ödenmesi gerekiyor. Bu sene verginin ilk taksiti Kasım'da ödendi. Peki, miras vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödeniyor?

Çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme 2018!

İlk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenen çevre temizlik vergisinde 2. taksit dönemi başladı. İşte çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme 2018 işlemleri..

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için Çevre temizlik vergisi ödeniyor.

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018! 

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisinde 2. taksit dönemi bugün itibari ile başladı. Peki, emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti yaklaşıyor!

2018 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi yaklaşıyor. Vergi mükelleflerinin ödemelerini 1 Kasım itibari ile yapmaları gerekecek..

gmsi 2. taksiti Haberi

gmsi 2. taksiti

GMSİ ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi olarak da bilinen gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ), mesken ve işyeri taşınmazlarının kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergiyi, istisna bedelini aşan gayrimenkul sahipleri ödüyor.


Söz konusu istisna bedeli her sene yeniden belirleniyor. Vergide istisna sınırı mesken ve işyerleri için ayrı ayrı tespit ediliyor. Peki GMSİ ne zaman ödenir?


Meskenlerin GMSİ vergisi..

2013 yılı boyunca mesken kiralamalarından 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


İşyerlerinin GMSİ vergisi..

2013 yılı boyunca elde edilen işyeri kira gelirinin her bir ortağın hissesine düşen miktarının 26.000 TL tutarı aşmaması durumunda, yine kişiler vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


GMSİ ne zaman ödenir?

Gayrimenkul sermaye iradı,...