20 / 05 / 2024

gmsi istisna bedeli

gmsi istisna bedeli

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade ediliyor. Peki, GMSİ istisna 2015 ne kadar?

Değer artış kazancında istisna 2016!

Değer artış kazancı vergisi için her sene istisna sınırı belirleniyor. Değer artış kazancında istisnadan yüksek geliri olan kimseler vergi mükellefi oluyor. İşte değer artış kazancında istisna 2016 bedeli..

Değer artış kazancı istisnası hesaplama 2015!

Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Vergi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Peki, 2015 yılı değer artış kazancı istisnası nasıl hesaplanır?

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 5 gün!

Mesken ve işyeri kiralamalarından istisna bedeli üzerinde kira geliri olan kimselerin 31 Mart'a kadar 1. taksit borcunu ödemesi gerekiyor. Buna göre, kira gelir vergisi ödemeleri için son 5 gün...

Kira geliri kaç liraya kadar muaf?

Taşınmaz malların kiralanmasından elde edilen gelirin vergisinde her sene istisna bedeli belirleniyor. Peki, 2015 yılında kira geliri kaç TL olan vergi verecek? Kira geliri kaç liraya kadar muaf?

Gayrimenkul satışı gelir vergisi istisnası!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde belli koşullarda satış gelir vergisi ödeniyor. Vergilendirmede istisna bedeli belirleniyor. Peki, gayrimenkul satışı gelir vergisi istisnası 2015 ne kadar?

Gayrimenkul sermaye iradı hesaplama 2015!

Gayrimenkul sermaye iradı, taşınmaz malını kiraya vererek istisna bedeli üzerinde gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Peki, Gayrimenkul sermaye iradı nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul sermaye iradı hesaplama 2015..

Kira bedelinin az gösterilmesi cezası!

Kira gelir vergisi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Elde edilen bu gelirin istisnayı aşması halinde beyanname veriliyor. Peki, kira geliri olmasına rağmen az beyanda bulunmanın cezası nedir? İşte kira bedelinin az gösterilmesi cezası...

Ev kira beyannamesi ne zaman verilir?

Beyana dayalı vergi olan kira gelir vergisi için istisna bedeli belirleniyor. İstisnadan yüksek geliri olanların beyanı belli bir süre içerisinde vermesi gerekiyor. Peki, ev kira beyannamesi ne zaman verilir?

Kira vergisi iktisap bedeli indirimi!

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirin istisna bedelini aşması halinde kira gelir vergisi ödeniyor. Ödenecek vergiden bazı giderler indirilebiliyor. İşte kira vergisi iktisap bedeli indirimi...

GMSİ istisna 2015!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade ediliyor. Peki, GMSİ istisna 2015 ne kadar?

Kira gelirleri beyannamesi 2015!

Kira gelir vergisinde her sene mesken ve işyerileri için istisna bedeli belirleniyor. Elde edilen gelirin bu bedeli aşması halinde kira gelirleri için beyanname verilerek vergi ödeniyor. İşte kira gelirleri beyannamesi 2015 sınırı..

Konut kira gelirlerinde istisna uygulaması 2015!

Bir sene içerisinde taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler için vergi ödeniyor. Kira gelir vergisinde her sene istisna bedeli belirleniyor. İşte konut kira gelirlerinde istisna uygulaması 2015...

İşyeri kira geliri vergisi 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergide her sene istisna bedeli belirleniyor. Peki, işyeri kira geliri vergisi 2015 nasıl hesaplanır?

gmsi istisna bedeli Haberi

gmsi istisna bedeli

GMSİ istisna 2015!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade ediliyor. 


Bu gelir, belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor.

Gayrimenkul sermaye iradının mükellefi, kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri ile kiralanmış bir mal veya hakkın kiraya verilmesi durumunda kiracıları oluyor.


Kira gelirine konu mal ve haklar, Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde şu şekilde sıralanıyor;

- Arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı,

-Voli mahalleri ve dalyanlar,

- Gayrimenkullerin ayrı olarak kiraya verilen mütemmim cüzileri ve teferruatı ile bilumum tesisatı, demirbaş eşyası ve döşemeleri,

- Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar.


Gelir...