20 / 05 / 2024

göbeklitepe yolu

göbeklitepe yolu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ile Milli Eğitim Bakanı Avcı, Şanlıurfa'de Göbeklitepe yolunu hizmete açtı...

Krizi atlatamayan Ankara'daki ünlü AVM, 29 Mayıs'ta icradan satılıyor!

Başkent Ankara’da Gölbaşı yolu üzerinde konumlanan ve içinde 139 bağımsız bölümden oluşan Taurus Alışveriş Merkezi 29 Mayıs 2024 tarihinde icradan satışa çıkarılıyor.

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Ankara Gölbaşı'nda bisiklet yolu projeleri hızlandı!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek 1. Etap Bisiklet Yolu Projesi’nin bitirilmesinin ardından bisiklet yolu projelerini hızlandırdı. 

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Gölet'inde yer alan yürüyüş yoluna bisiklet yolu inşa etmek için çalışmalara başladı.

Gölbaşı Belediyesi'nden Seğmenler Mahallesi'ne yeni bisiklet yolu!

Gölbaşı Belediyesi, Seğmenler Mahallesi Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi arkasında yer alan boş arazide yeni yaşam alanı oluşturuyor. Proje kapsamında, ağaçlandırma alanı, bisiklet-koşu yolu, seyir terası ve kent mobilyaları yer alacak.

Kozak Çevre Yolu projesi meclis gündeminde!

İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan Kozak Çevre Yolu projesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapımı devam eden Tire-Belevi yolu meclis gündeminde!

İzmir'de yapımı devam eden Tire-Belevi yolu meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Polat Holding'ten Göbeklitepe'ye enerji yatırımı!

Enerji alanında yatırımlarına hız veren Polat Enerji, Göbeklitepe'de hayata geçireceği RES projesine yaklaşık 140 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Şanlıurfa Göbeklitepe tesisleri hizmete girdi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarını tamamladığı GAP 4.Etaptaki 'Göbeklitepe Tesisleri'ni hizmete açtı.

Basın Ekspres Yolu’nda 3 günde bir konut satılıyor!

Basın Ekspres Yolu yine markalı konutta tercih edilen bir bölge haline geldi. EVA Gayrimenkul Değerleme’nin bölgedeki 29 adet markalı konut projesi üzerinden yaptığı satış hızı analizinde ortalama 2,88 günde bir konut satılırken, bir günde ortalama 0,35 konut satılıyor.

Göbeklitepe arkeoloğu Schmidt’in evi kiraya verilecek!

Göbeklitepe’deki kazıları yürüten arkeolog Schmidt’in evi, ölümünün ardından eşi tarafından anı evine dönüştürüldü. Merak uyandıran ev, geceliği 400 liraya airbnb üzerinden kiralanabiliyor…

Göbeklitepe'ye kültür evi inşa ediliyor! 

Tarihin sıfır noktası olarak belirtilen Göbeklitepe'ye kültür evi yapılıyor. Belediye tarafından yapılacak olan Göbeklitepe Kültür Evi'nde, kütüphane, gastronomi merkezi ve Meslek Edindirme Merkezi yer alacak...

Yüksek Mimar Elif Bengisu'dan Göbeklitepe'ye yeni proje!

Genç yaşında başarılı bir kariyer çizen ve önemli projelerde imzası bulunan Yüksek Mimar Elif Bengisu, üzerinde çalıştığı projeleri, hayata bakışını, mimari ilhamlarını anlattı.

göbeklitepe yolu Haberi

göbeklitepe yolu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'yi ziyaret etti.


Bakanlar Çelik ve Avcı, ziyaret öncesinde, yapımı tamamlanan Göbeklitepe yolunu hizmete açtı.


Çelik, buradaki konuşmasında, Göbeklitepe'nin yazılı insanlık tarihinin yeniden gözden geçirilmesini gerektirecek son derece önemli bir merkez olduğunu söyledi.


Dünyanın Göbeklitepe'nin ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:


"Gerek yurt içi gerek yurt dışından gelen turistlerin rahat ulaşımını sağlamak adına öncelikli olarak altyapı hizmetlerini tamamlamış olmamız gerekiyordu. Bu anlamda Göbeklitepe yolunu asfaltlamış bulunuyoruz. Bunun açılışını yapıyoruz. Daha sonrada yapılması gereken ne varsa ona dönük hizmetlerimize devam edeceğiz."


Açılışın ardından Çelik ve Avcı Göbeklitepe'ye geçti ve Şanlıurfa Müzesi Müdürü Müslüm Ercan'dan tarihi mekana ilişkin bilgi aldı.


Avcı, Göbeklitepe'nin insanların bir...