05 / 05 / 2024

göç veren şehirler

göç veren şehirler

Türkiye'de iş bulmak umuduyla göç edilen büyük kentlerde işsizlik daha yüksek oranlarda seyrediyor. TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, illere göre 2013 yılı işsizlik verilerini değerlendirdi.

Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Emekliye en çok promosyon veren bankalar hangisi? Emekli promosyon güncelleme!

Bankalar emekliler için resmen yarışa girdi. En çok promosyon veren bankalar ise emekliler tarafından merak ediliyor. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Emekliye en çok promosyon veren bankalar hangisi? Emekli promosyon güncelleme!

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

Yapay zekâ çipleri nedir? Neden yatırımcıların gözdesi oldu?

Son dönemlerde teknolojinin en revaçtaki konusu, video oyunu grafiklerine güç veren çiplerde göze çarpmayan bir silikon parçasıyla yakından ilgili. Peki, yapay zekâ çipleri olarak bilinen bu parça neden bu kadar revaçta? İşte detaylar...

SON DAKİKA...Naci Görür'den Türkiye'ye kritik uyarı: 7.4 büyüklüğünde deprem ihtimali! Hemen tıkla, sen de öğren!

Deprem Felaketine Hazır Mıyız? Yer Bilimci Naci Görür'den endişe veren ifadeler resmen geldi. Orada 7.4 şiddetinde deprem bekleniyor. Hangi Şehirler Risk Altında? Alınması gereken önlemler neler? İşte Türkiye'nin en riskli bölgeleri!

Deprem bakımından en güvenli şehirler hangileri? 2 il için korkutan tahmin!

Yıllardır konuşulan İstanbul depremi nedeniyle deprem riski sadece Marmara bölgesinde varmış gibi algılanıyor. Peki gerçekten öyle mi?

Yurt içinde 2 milyon 777 bin kişi göç etti! En az göç alan Ardahan, en az göç veren Bayburt!

Türkiye’de 2021 yılında toplam 2 milyon 777 bin kişi göç ederken, en çok göç alan ve en çok göç veren il İstanbul oldu.

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Türkiye, en çok milyoner göçü veren 3. ülke oldu!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Türkiye'nin milyonerlerini ve göç eden milyonerleri kaleme aldı.

Depreme karşı daha güvenli şehirler için kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor!

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, ülkede deprem hasar görebilirlik riskinin azaltılmasında eski ve depreme dayanıksız yapı stokundan kurtulmak amacıyla kentsel dönüşümün önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Adil Karaismailoğlu: Akıllı şehirler gündemimizin birinci sırasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Hem mikro mobilite hem akıllı şehirler gündemimizin birinci sırasında yer alıyor" dedi.

Mehmet Güllüoğlu: Afete dirençli şehirler oluşturmayı hedefliyoruz!

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada "Biz bu planlarla sürdürülebilir, kendi ayakları üzerinde duran, afete dirençli şehirler oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

Murat Kurum: Güçlü şehirler inşa edilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin daha güçlü hale gelmesi ve dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına girmesi için güçlü şehirlerin inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

göç veren şehirler Haberi

göç veren şehirler

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, illere göre 2013 yılı işsizlik verilerini derledi. Nüfusu azalan 13 ilde (Sivas, Isparta, Yozgat, Kırıkkale, Zonguldak, Amasya, Erzurum, Kars, Tokat, Bayburt, Çorum, Ardahan) ortalama işsizlik oranının yüzde 7.2 olduğuna işaret eden Kinay, en yüksek işsizlik oranının yüzde 10 ile Sivas, en düşük işsizliğin ise yüzde 5.8 ile Ardahan olduğunu...