02 / 05 / 2024

göçmenler inşaatlarda mı hayatını kaybediyor

göçmenler inşaatlarda mı hayatını kaybediyor

Göçmenler sadece göç yollarında değil çalışırken de yaşamlarını yitiriyorlar. Son üç yıl içerisinde en az 144, Ocak ayında ise en az 5 göçmen iş cinayetinde yaşamını yitirdi.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

İnşatta usta maaşı 150 bin TL'yi gördü, müteahhitler işçi bulamıyoruz diye isyan etti!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından yayımlanan İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre inşaatlarda çalışmak üzere ara eleman bulunamıyor. Söz konusu rapora göre, demirci, kalıpçı, iş makinesi operatörü gibi mesleklerde eleman bulmakta zorluk yaşanıyor.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Has Güven İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Has Güven İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Soner Özcan tarafından kuruldu.

Gümüş için alım zamanı belli oldu! Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş net tarihi açıkladı

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gümüş yatırımı yapmak isteyenler için alım zamanını açıkladı. Net tarih belli oldu. İşte detaylar...

İhsan Gökşin Durusoy, Akiş GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor!

Akiş GYO Genel Müdürü, İhsan Gökşin Durusoy, 2022 sonu itibariyle Akkök Holding A.Ş.'de İcra Kurulu Başkanı görevini üstlenecek olması sebebiyle 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle, Genel Müdürlük görevinden ayrılacak. Peki Akiş GYO Genel Müdürü kim olacak? İşte ayrıntılar ve Akiş GYO'dan gelen o açıkl

Milyonlarca memurun yıllardır gözleri bu haberdeydi! Çalışma Bakanı 3600 ek gösterge için nihayet müjdeyi verdi

Milyonlarca memur yıllardır bu haberi bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge için tarih verdi. İşte 3600 ek gösterge için tüm detaylar...

Kripto paraların güvenliği için donanım cüzdan!

Ledger Üst Yöneticisi Pascal Gauthier, kripto paraların güvenliği için donanım cüzdanlarının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Türker Proje Gayrimenkul 2021 yılı için Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ile anlaştı!

Türker Proje Gayrimenkul Ve Yatırım Geliştirme 2021 yılı için bağımsız denetim faaliyetini yürütmek üzere Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş. ile anlaştı...

Es Güney İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Es Güney İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrullah Kaçmaz ve Sabahattin Çoku ortaklığında kuruldu.

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi!

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi. Ekip, 10 gün boyunca hafif, orta ya da ağır hasarlı binalarda incelemeler yapacak.

İnşaat mühendisi Mazlum Gözenoğlu vefat etti!

Mardin Nusaybin'de uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu şehit olan inşaat mühendisinin 27 yaşındaki Mazlum Gözenoğlu olduğu belirlendi.

göçmenler inşaatlarda mı hayatını kaybediyor Haberi

göçmenler inşaatlarda mı hayatını kaybediyor

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), son 13 yılda en az 144 göçmen işçinin, Ocak ayında ise 5 göçmen işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Göçmen işçi ölümlerini tespit etmenin çok zor olduğunu kaydeden İSİG, ancak göçmenlerin çalıştıkları inkar edildiğini belirtti. İSİG, göçmenlerin işyerinde ya 'tesadüfen' bulundukları söyleniyor ya da cenazeleri ıssız bir yere bırakıldığını kaydetti. Bilinenlerin buzdağının görünen yüzü olduğunun altını çizen İSİG, bu aydan itibaren "Göçmen İş Cinayetleri Raporu" yayımlayacaklarını açıkladı.


İSİG Meclisi tuttuğu verilere göre; 2013 yılında en az 22 göçmen işçi, 2014 yılında en az 53 göçmen işçi, 2015 yılında ise en az 69 göçmen işçinin yaşamını yaşamını yitirdiğini açıkladı.


Göçmen işçi ölümlerinin genel işçi ölümlerine oranı 2013 yılında yüzde 1,8 iken 2014 yılında yüzde 2,8'e ve 2015...