06 / 05 / 2024

Gökçeadaya yeryüzü pazarı mı kurulacak

Gökçeadaya yeryüzü pazarı mı kurulacak

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde, dibek kahvesi, badem kurabiyesi, kekik balı, zeytinyağı, sabun, kaşkaval peyniri, Ladolia zeytini gibi yörenin geleneksel ürünlerinin satılacağı Earth Markets (yeryüzü pazarı) kurulacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti açıldı! Hava trafik kapasitesi en az 2 katına çıkacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yeni pisti iniş, eski pisti kalkış için kullanacağız" dedi.

Gümüş Yıldız Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gümüş Yıldız Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 2 milyon TL sermaye bedel ile A. Khaleel M. Abuarafah ve Uğur Oruç ortaklığında kuruldu.

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 1,8 milyar doları geçti. 2023 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedeflenirken, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşılması hedefleniyor.

Sevgililer günü indirimi başladı! Yüzde 40 indirim! Küpeden yüzüğe ne ararsan var! Sirius 7 Şubat 2023 fiyat listesi

En önemli günlerden biri olan 14 Şubat sevgililer gününe sayılı günler kaldı. Sevdikleri için hediye arayanlar indirimleri takip ediyor. Sirius pırlantada sevgililer günü indirimi başladı.  Yüzde 40 indirim! Küpeden yüzüğe ne ararsan var!

Altın Kahini İslam Memiş gümüş yatırımcılarını uyardı! Son tren! Bu seviyelerden artık alamayacaksınız

Altın Kahini İslam Memiş gümüş yatırımcılarını uyararak eski seviyelerden artık gümüş alamayacaksınız ''son tren, binen binecek'' dedi. İşte İslam Memiş gümüş yorumu...

Gram altının yarın ne kadar olacağı resmen açıklandı! Bu rakamı gören herkesin ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın

Gram altının yarın ne kadar olacağı resmen açıklandı... Bu rakamı gören herkesin ağzı tam 1 karış açık kaldı... Hemen siz de bakın...

Chery Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro, Türkiye hazırlığında! Tiggo SUV serisinin iki büyük yıldızı geliyor!

Chery, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro'yu Türkiye pazarına getiriyor. İşte Tiggo SUV serisinin iki büyük yıldızı olan Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro özellikleri...

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu 2 Ekim'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunu 2 Ekim Pazar günü İstanbulluların hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Türkiye’nin incisi Sabiha Gökçen Havalimanı’nın dünyaya açılan kapıları çoğaldı

Dış hatlar yolcusu % 125 artış gösteren İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda, iç hatlarda bulunan kapılardan bazıları dış hatlar kapısına dönüştürülerek yolcu akışına hız kazandırmış oldu. İşte detaylar…

Ulaştırma Bakanı duyurdu! Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Ağustos'ta açılabilir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattımız yaklaşık 7,5 kilometre. Şu an projemizi yüzde 98 ilerleme seviyesine getirdik" dedi.

Gökçen Otelcilik Turizm Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökçen Otelcilik Turizm Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Ali Ağüzüm tarafından kuruldu.

Gökçeada Yıldız Koyu imar planına mahkemeden dur kararı!

Gökçeada’da konumlanan Türkiye'de bulunan tek ve ilk sualtı milli parkının bulunduğu Yıldız Koyu'nu imara açmayı hedefleyen “Yıldız Koyu Koruma Amaçlı İmar Planı” için İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti ne zaman tamamlanacak?

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti yıllardır gündemden düşmüyor. Birçok ihaleye çıkılan pistin inşaatı henüz tamamlanamadı. Peki Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti ne zaman tamamlanacak?

Gökçeadaya yeryüzü pazarı mı kurulacak Haberi

Gökçeadaya yeryüzü pazarı mı kurulacak


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde yürütülen proje, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulundu. Projenin koordinatörlüğünü yürüten Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytaç Altın, yaptığı açıklamada, bu tarz faaliyetlerle adadaki alternatif turizm potansiyelinin ortaya çıkarılabileceğini söyledi. 


Altın, dünyada 25 ülkeden 166 yavaş kentte (cittaslow) uygulanmaya başlayan yeryüzü pazarı uygulamasının, Türkiye'de yalnızca Foça'da faaliyete geçirildiğini belirterek, söz konusu projenin ikincisinin ise Gökçeada'da hayat bulacağını bildirdi. 


Projenin amaçları hakkında bilgi veren Altın, şöyle konuştu: 


"Bu projenin amaçlarından ilki, Cittaslow Gökçeada'ya gelen turistlerin konaklama sürelerini ve adanın turizmden elde ettiği geliri artırmak, turizm potansiyelinin harekete geçirilmesine katkı sağlamak. Yeryüzü pazarı, 'slow food' felsefesine uyan çiftçilerin uluslararası ağıdır. Yerel üretimi ve yerel ürünleri destekler. Burada güvenebileceğiniz...