26 / 07 / 2024

gökcük depremi

gökcük depremi

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, 1999 Gölcük depreminden sonra ortaya çıkan insanlık dramının bir kez daha yaşanmaması için yetkilileri uyardı.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Gölcük'ün konut stoku yenilendi!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde can kayıplarının yanı sıra binlerce binanın da yerle bir olduğu Gölcük'te 21 senede yapılan yatırımlarla sosyal ve kültürel alanlar ile ekonomik anlamda büyük gelişme yaşanıyor.

Gölcük'te deprem enkaz alanında artık at yarışları yapılıyor!

Binlerce binanın yıkıldığı Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Gölcük'te, enkazın döküldüğü alanda oluşturulan at yarışı pistiyle ata sporu binicilikle ilgili etkinliklere ev sahipliği yapıyor...

Gölcük'te yapı yasaklı bölge hala boşaltılamadı!

Gölcük’te 1999 depremi sonrasında ağır hasarlı binalar yıkılırken, yapı yasaklı alan ilan edilen Denizevler Mahallesi’ndeki binalar hala boşaltılmadı..

Gölcük Yeni Sanayi Sitesi'nde dükkan ihalesi 14 Mart'ta!

Gökcük'te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Sanayi Sitesi'nde dükkan sahibi olmak isteyenler için 14 Mart Salı günü ihale düzenlenecek.

Gölcük'ün tamamen kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Gölcük'ün tamamen kentsel dönüşüme ihtiyacı var" dedi

Gölcük'te kentleşme yüksek kesimlerde arttı!

17 Ağustos Depremi'nin ardından Gölcük'te kentleşme, ilçemizin yukarı kısımlarına doğru devam ediyor. Yeni konutlar, ilçe merkezindense yukarı kesimlerde daha fazla yapılıyor.

Gölcük'te kentsel dönüşüm başlatıldı!

Gölcük'te kentsel dönüşüm başlatıldı. MARMARA Bölgesi'ni sarsan 17 Ağustos 1999 Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nin modern ve daha yeni yapılara kavuşması için kentsel dönüşüm başlatıldı.

Gölcük'teki lunaparka 17 bin 500 lira teklif!

Mülkiyeti Büyükşehir’e ait olan iş yerlerinin kiralandığı ihalede, 1999 Marmara Depremi’nde sular altında kalan Gölcük Kavaklı Sahili’ndeki Lunapark Alanı için Mustafa Pehlivan 17 bin 500 TL teklif verdi

Gölcük'e içmesuyu arıtma tesisi ile isale hattı inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gölcük Şevketiye köyünde yer alan derelerin sularını köylerin içmesuyu şebekesine kazandırmak için içmesuyu arıtma tesisi ile isale hattı inşa edecek.

Avrupa Günlük Konaklama ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrupa Günlük Konaklama ve Turizm Ticaret Limited Şirketi, Hasan Günday tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 28 Şubat'ta Bakırköy, Zeytinlik Mahallesi, Cumhuriyetçi Sokak'ta kuruldu.

En güzel kış bahçe tasarımları!

En güzel kış bahçe tasarımlarını yaparken hava koşullarını da değerlendirmek gerekiyor. Tasarımını yapacağınız kış bahçesinde öncelikle renklere karar vermeniz gerekiyor. Sonrasında ise kış bahçeniz için planı oluşturmalısınız...

gökcük depremi Haberi

gökcük depremi

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, on binlerce vatandaşın 17 yıldır 2 bin 500 orta hasarlı binada oturmasının cinayetle eş değer olduğunu belirterek yetkilileri bir kez daha uyardı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Marmara Denizi’nde geçtiğimiz yıl, fay hattıyla ilgili ilk çalışmayı yapan Fransız Le Suroit araştırma gemisinin kesin rapor sonuçları açıklandı. Rapora göre merkez üssü İstanbul’a yakın olan büyük bir depremin olabileceğinin üzerine önemle duruldu. Ancak ne var ki, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Gölcük Depremi bizleri halen daha tedirgin etmekte, Akdeniz’de meydana gelen depremler bile bizlere Gölcük Depremi’ni hatırlatmaktadır. Kocaeli halkının deprem algısı, diğer deprem yaşayan şehirlerimizde yaşayan vatandaşlar gibi en üst düzeydedir” dedi.


Hürriyet, “Marmara Denizi’nde araştırma yapan bilim heyetinden açıklanan...