30 / 04 / 2024

Gölcük'e içmesuyu arıtma tesisi ile isale hattı inşa edilecek!

Gölcük'e içmesuyu arıtma tesisi ile isale hattı inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gölcük Şevketiye köyünde yer alan derelerin sularını köylerin içmesuyu şebekesine kazandırmak için içmesuyu arıtma tesisi ile isale hattı inşa edecek.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gölcük Şevketiye köyünde yer alan derelerin sularını köylerin içmesuyu şebekesine kazandırmak için içmesuyu arıtma tesisi ile isale hattı inşa edecek.İhalesi yapılan ve inşaat çalışmalarına kısa bir süre içinde başlanılacak proje ile derelerden günde 1500 m3 su alınacak.


 


KURAKLIĞA ÖNLEM


İSU Genel Müdürlüğü, bölgemizde de etkili olan kuraklık nedeniyle bir dizi önlem aldı. Bu önlemlerden birisi olan dere sularının şebekeye kazandırılması için projeler hazırlayan İSU, Gölcük Şevketiye Köyü’nün üst kısımlarında yer alan Bezirgan ve Karanlık derelerinin sularını toplayacak “Gölcük Şevketiye Köyü Grubu İçmesuyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı İnşaatı” projesinin ihalesini yaparak çalışmalara başladı.


KAPTAJ VE MASLAKLAR İNŞA EDİLECEK


Yüklenici firmanın şantiye kurma ve aplikasyon çalışmalarını sürdürdüğü projede Bezirgan ve Karanlıkdere üzerinde yeni kaptajlar yapılacak. Kaptajlardan alınan dere suyu yeni yapılacak maslakta toplanacak. Bu sularda 160 mm çapında polietilen borular kullanılarak yapılacak 8,6 km uzunluğundaki yeni içmesuyu hattı ile Şevketiye Köyü’nde yeni inşa edilecek içmesuyu arıtma tesisine ulaştırılacak.


PROJE 2 MİLYON TL’YE MAL OLACAK


Proje kapsamında Şevketiye köyü su deposu yanında İSU mühendisleri tarafından projelendirilerek il genelindeki kaynak suları için kullanılan İSU Tip 200 içmesuyu arıtma tesisi inşa edilecek. Derelerden elde edilecek 1500 m3/gün su, tesiste arıtıldıktan sonra bölgede yer alan köylerin arıtılmış ve düzenli içmesuyu ihtiyacı karşılanacak. Yaklaşık 6 ay sürecek proje yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olması hedefleniyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön