30 / 04 / 2024

Avidere’ye isale hattı ve arıtma tesisi inşa edilecek!

Avidere’ye isale hattı ve arıtma tesisi inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gölcük Siretiye Köyü’nde yer alan Avidere ve Karanlıkdere su kaynaklarını şebekeye kazandırmak için arıtma tesisi ile isale hattı inşa edecek





Yaşanan kuraklığa karşı bir dizi önlem alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gölcük Siretiye Köyü’nde yer alan Avidere ve Karanlıkdere su kaynaklarını şebekeye kazandırmak için arıtma tesisi ile isale hattı inşa edecek. İhalesi yapılan ve inşaat çalışmalarına kısa bir süre içinde başlanılacak proje ile birlikte iki dereden günde 7000 m3 su temin edilerek şebekeye verilecek.




KURAKLIĞA ÖNLEM


İSU Genel Müdürlüğü, bölgemizde de etkili olan kuraklık nedeniyle Kocaeli’nin değişik ilçelerinde yer alan dere ve kaynak sularının şebekeye kazandırılması için projeler hazırladı. Gölcük ilçesinde Şevketiye Köyü’ndeki su kaynağının yanı sıra Siretiye Köyü’nün üst kısımlarında yer alan Avidere ve Karanlık derelerinin sularını da toplamak için de hazırladığı projenin ihalesini yaparak çalışmalara başladı.


İÇMESUYU ARITMA TESİSİ


Yüklenici firmanın şantiye kurma ve aplikasyon çalışmalarını sürdürdüğü projede 50 lt/sn kapasiteli Avidere ve 30 lt/sn kapasiteli Karanlıkdere üzerinde 2 adet su toplama kaptajı yapılacak. Buradan alınan suyun arıtılması için Siretiye Köyü altında İSU mühendisleri tarafından projelendirilerek il genelindeki kaynak suları için kullanılan İSU Tip 200 içme suyu arıtma tesisi inşa edilecek. Tesis, saniyede 200 litre suyu arıtacak kapasitede olacak.


12,3 KM İÇMESUYU İSALE HATTI


Proje kapsamında ayrıca Ümmiye Köyü’nde 50 m3 kapasiteli depo ile terfi merkezi yapılacak. Ayrıca, derelerden alınan suyun arıtma tesisine ulaştırılması ve arıtma tesisinde arıtılan suyun Hamidiye Köyü altındaki 2 adet su deposuna ulaştırılması için de toplam 12,3 km uzunluğunda içme suyu hattı inşa edilecek.


YAKLAŞIK 6 MİLYON TL YATIRIM


Haziran ayında devreye alınacak proje ile derelerde günlük 7000 m3 su temin edilecek. Arıtılan su bölgedeki köylerin yanı sıra İhsaniye’nin şebekesine verilerek bol ve düzenli içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Proje, 5 milyon 831 bin TL’ye mal olacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön