19 / 05 / 2024

Gökdelen çiftçiliği

Gökdelen çiftçiliği

Metropollerin göbeğinde gökdelenleri andıran ve kat kat yükselen çiftlikler farklılık yaratıyor

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düzenlenen MÜSİAD Tiflis 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Asmalı, Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

Doların 20 gün sonra geleceği rakam! Analistler açıkladı, hemen buna göre pozisyon alın

Dolar kurunun nasıl bir şekil alacağı merak ediliyor. Analistler de dolar kurunun 20 gün sonra geleceği rakama ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Gelin beraber bu değerlendirmelere bakalım.

Gümüşhane Kelkit için acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane ili Kelkit ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 244 metreye ulaştı!

Tamamlandığında çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 244 metreye ulaştı...

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

Gıda Perakendecileri Derneği'nden kira önerileri!

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), koronavirüs döneminde yaşanan normalleşme sürecinde kira ilişkilerinin düzenlenmesine dair öneriler sundu. 

Depremde hasar gören yapılar için iki günde 4 bin 759 itiraz başvurusu!

Elazığ'da meydana gelen depremin sonrasında yapılan hasar tespitine ilişkin, vatandaşların itiraz süreci devam ediyor. Vatandaşlardan hasar gören yapılar için iki günde 4 bin 759 itiraz başvurusu geldi...

Yusufeli Barajı 100 katlı gökdelen yüksekliğine ulaşacak!

Tamamlandığında dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 100 metreye ulaştı. Yusufeli Barajı, 275 metrelik gövdesiyle 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşmış olacak.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasında ilk kat göründü!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasının inşaatı gece gündüz devam ediyor. Binanın ilk katı göründü.

Maslak Oto Sanayi arsasına gökdelen geliyor!

Sarıyer Maslak’ta oto tamir atölyelerinin yer aldığı yaklaşık 7 dönümlük araziye gökdelen dikiliyor. 120 metrelik gökdelenin inşa edileceği parselde 37 yıldır içinde oto tamir atölyelerinin de bulunduğu 4 blok iş yeri vardı...

2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi?

Statista, geçtiğimiz yıl içinde inşa edilen gökdelenlerle bir rapor hazırladı. Rapora göre, 2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi? Türkiye raporda kaçıncı sırada yer aldı?

2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi?

2017 yılında 200 metre ve üzerinde yüksekliğe sahip 144 gökdelen inşa edildi. Bu gökdelenlerin 15'i 300 metreden de yüksek. Peki 2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi ve Türkiye kaçıncı sırada?

Gökdelen çiftçiliği Haberi

Gökdelen çiftçiliği


Kentlerde yükselen dikey çiftlikler tarımın çehresini değiştiriyor. Metropollerin göbeğinde gökdelenleri andıran  ve kat kat yükselen çiftlikler farklılık yaratıyor. Dikey Çiftçilik adı verilen yeni yönetimin tarımsal üretimde ulaşım giderlerini düşürürken çevre kirliliği gibi sorunlara da çözüm üretmesi...