27 / 04 / 2024

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düzenlenen MÜSİAD Tiflis 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Asmalı, Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti.



Gürcistan’da ilk defa gerçekleştirilen MÜSİAD Tiflis 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı kapsamında, MÜSİAD Tiflis Ofisi Kurucu Başkanı Mustafa Özgür Yücel’in yerine yeni başkan olarak İzzet Yaprak seçildi.

“EŞİK DEĞERİ ÇOKTAN AŞTIK”

MÜSİAD Başkanı Asmalı, Türkiye ve Gürcistan’ın dost, kardeş ve komşu olduğunu söyleyerek, “Türkiye komşu ülkelerdeki dostluğa, kardeşliğe ve toprak bütünlüğüne büyük önem veriyor” şeklinde konuştu. Türkiye ve Gürcistan arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 3 milyar dolar olduğuna vurgu yapan Asmalı, “Bunu ilk aşamada 4 milyar, 5 milyar dolara yükseltebiliriz. Zira iki ülkenin böyle potansiyeli, böyle bir iradesi var” dedi.

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

dunya.com'un haberine göre, 14 bin üye, Türkiye ve küresel çapta 169 şube ile MÜSİAD’ın bir global güç olduğunu belirten Asmalı, Gürcistan’daki ofisleri ile Türk-Gürcü mali ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti. Tiflis’teki toplantıya ilişkin yorum yapan Büyükelçi Orbay ise Gürcistan’da Türk sermayeli veya Türk ortağı olan etkin 2 bin 419 firmanın Gürcistan iş piyasasına yaklaşık yüzde 10’luk istihdam sağladığını vurguladı.

En son gerçekleşen Türkiye-Gürcistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısında Türkiye ve Gürcistan liderlerinin, ikili ticaret hacminin 3 milyar dolara kadar artmasını amaçladıklarını paylaşan Orbay, şunları söyledi: “2022’de, bu (ticaret hacmi) 2,8 milyar dolara ulaştı. Tabii bunun içinde sınırda yapılan ticaret bulunmuyor. Benim öngörüm, biz zaten eşikteyiz veya bu eşiği çoktan geçmiş haldeyiz. 2023’te yine de Geo Stat’ın (Gürcistan İstatistik Milli Kurumu) verilerine göre temmuz ayı itibari ile 1,7 milyar dolara ulaştık.

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Bu nedenle, 2023 yılında da Türkiye, Gürcistan’ın birinci ticaret ortağı olmaya devam edecek ve 3 milyar dolar hedefi geçmiş olacağız. Türkiye ve Gürcistan arasındaki ikili ticaret için artık daha yüksek bir hedef belirlemenin zamanı geldiğini ve bu hedefe Türk ve Gürcü iş insanlarının ortak çabalarıyla ulaşacağımızı düşünüyoruz.”

A101’de koltuk ve halı yıkama makinesi 2 bin 699 TL’ye, kırtasiye seti 79,90 TL’ye, sıvı deterjan 84,50 TL’ye düştü!

Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmi büyüyor!

Akbank müşterilerinin cebi para dolacak! Bu tarihe kadar hesaplara tam 2 bin 500 TL yatacak!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön