27 / 04 / 2024

Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmi büyüyor!

Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmi büyüyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bolat, söz konusu görüşmeye ilişkin, "Irak ile olan ticaretimizi çeşitlendirerek artırmak konusunda önceliklerimizi ifade ettik" şeklinde konuştu.



Bakan Bolat, sosyal medya hesabından, iş dünyası çatı kuruluşlarının temsilcileriyle Irak'a gerçekleştirdiği ziyarete yönelik bilgi verdi.

Irak ziyareti çerçevesinde, beraberindeki heyetle Irak Cumhurbaşkanı Reşit tarafından kabul edildiğini ifade eden Bolat, şunları aktardı:

"Cumhurbaşkanı Reşit, Irak'ın imar ve ihyasında son derece önemli bir rol üstlenen firmalarımızı Irak'ın yeni projelerinde görmek istediklerini, Türkiye'nin Irak'ın en önemli paydaşlarından olduğunu, firmalarımızı Irak'ın tüm bölgelerinde desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi. Ziyarette, Irak ile olan ticaretimizi çeşitlendirmek ve Irak'ta müteahhitlik projelerinde firmalarımızın daha fazla olmasını sağlamak konusundaki önceliklerimizi bildirdik."

Bolat, Cumhurbaşkanı Reşit'e Türkiye ve Irak arasında daha güçlü bir ortaklık konusunda karşılıklı olarak çalışmayı sürdüreceklerini belirttiklerini de paylaştı.

Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmi büyüyor!

IRAK BAŞBAKANI'NDAN TÜRKİYE'YE "KALKINMA YOLU PROJESİ" ÖVGÜSÜ

Bunun yanı sıra, Irak Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Bağdat'ta Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve beraberindeki heyeti kabul ettiği bildirildi.

Hükümetinin Irak ile Türkiye arasındaki mali ilişkilerin güçlendirilmesini yakından izlediklerine vurgu yapan Başbakan Sudani, şunları söyledi:

"Doğal ve beşeri kaynaklara sahip Irak'ta, tüm komşu ülkeler konusunda temas noktası, kalkınma ve ortaklık bölgesi olma potansiyeli bulunuyor. Kalkınma Yolu Projesi'nde Türkiye'nin gösterdiği ciddi etkileşimden sevinç duyuyoruz.

Türk şirketlerinin Irak'ta kalkınmanın sağlanması konusunda önemli potansiyeli söz konusu. Bu şirketlerin Irak'ta altyapı çalışmalarındaki rolü de son derece önemli."

Başbakan Sudani, Irak ile Türkiye arasındaki karşılıklı ziyaretlerin öneminin altını çizerek bunun iki ülkenin çeşitli alanlardaki ilişkilerini güçlendireceğini ifade etti.

Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmi büyüyor!

Öte yandan, Bakan Bolat da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudani'ye selamlarını ileterek, uluslararası ticaret ve Türkiye-Irak ilişkileri için oldukça mühim olduğunu aktardığı Kalkınma Yolu Projesi'ni, Türk hükümetinin ciddi bir biçimde desteklediğini söyledi.

Ticaret Bakanı Bolat, dün Bağdat'a gelerek Irak Başbakan Yardımcısı ve Planlama Bakanı Muhammed Temim, bugün de Iraklı mevkidaşı Atir el-Gireyri ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Akbank müşterilerinin cebi para dolacak! Bu tarihe kadar hesaplara tam 2 bin 500 TL yatacak!

ŞOK’ta Molfix bebek bezi 219 TL’ye, Pril bulaşık makinesi kapsülü 79,90 TL’ye, Fairy Power Sprey 59,90 TL’ye düştü!

O banka anne babalara eğitim harcamaları için tam bu kadar para hediye edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön