05 / 05 / 2024

gökdelenlerin ısı farklılığı

gökdelenlerin ısı farklılığı

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Hazal Ocak bugünkü yazısında, İstanbul’un tarihi silüetine zarar verdiği söylenen gökdelenleri anlattı. Ocak, gün geçtikçe artan gökdelenlerin ısı farklılığına neden olduğunu belirtti.

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

1936 yılında evinin önünü en güzel süsleyenlere ikramiye verilmiş!

1936 yılında bahçe sahiplerine, evlerinin önünü güzel süslemeleri halinde ikramiye verilmiş.

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Bir ev satışı ortalama kaç gün sürer?

Emlak sektöründe merak edilen konulardan biri de ev satışının kaç gün sürdüğüdür. Özel mülklerin satışlarının hemen yapılması beklenemez. Ev satışında büyük rol oynayan bazı faktörler vardır. Bu faktörlere bağlı olarak satışı kısa veya uzun süreli olabilir. Peki bir ev ortalama kaç günde satılır?

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

New York gökdelenlerin ağırlığı sebebiyle her yıl 1 ila 2 milimetre çöküyor!

ABD'de yapılan bir araştırmada, New York kentinin üzerindeki gökdelenlerin ağırlığı nedeniyle her sene 1 ila 2 milimetre çöktüğü kaydedildi.

AFAD gönüllüsü nasıl olunur? AFAD gönüllüsü olmak için ne gerekli? AFAD gönüllüsü deprem bölgesine nasıl gider?

AFAD gönüllüsü nasıl olunur, ne gerekir? soruları yaşanan deprem felaketinden sonra çok sık sorulmaktadır. İşte bu soruların devamı ve onların yanıtları…

G And S Uluslararası İnşaat Müteahhitlik Limited Şirketi kuruldu!

G And S Uluslararası İnşaat Müteahhitlik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile Gangadharan Damodaran, Jeejı Ambam Mundachalıl ve Sukesh Palakkıl Kannadath ortaklığında kuruldu.

Doların üç gün sonra nasıl olacağı belli oldu! Elinde dolar olanlar dikkat! Herkes hazır olsun

Dolar kuru uzun süredir sakin seyrediyor. Dolar,  18,60 TL seviyesinden işlem görürken doların 3 gün sonra nasıl olacağı belli oldu. Yatırımcılar dikkat gardınızı alın. İşte dolarda son dakika gelişmeler.

Ev devir işlemleri kaç gün sürer?

Ev alacak kişiler, önceki sahipleri ile irtibat halinde olup süreci takip etmelidir. Bu durumda alıcılar devir sürecinin nasıl işlediğini merak etmektedir. İşte sorulan Ev devir işlemleri kaç gün sürer? sorusunun yanıtı!

gökdelenlerin ısı farklılığı Haberi

gökdelenlerin ısı farklılığı

İstanbul’un silüetine hançer gibi saplanan gökdelenlerin sayısı son yıllarda artarak devam ediyor. Genelde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğazın kalbine yönelik bir plan hazırlıyor ve gökdelenler dikiliyor. Daha sonra itirazlar ve dava süreçleri başlıyor fakat yargıya karşın gökdelenler birer birer yükseliyor. İstanbul silüetini birebir etkileyen ilçelerin belediye başkanları gazetemize “gökdelenleri” değerlendirdi:


‘Serpiştirilmiş gökdelenler’


Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu: “Kentin farklı yerlerinde ve belirli bir plan dahili olmadan yapılan gökdelenler hem kentin estetiğini hem de tarihi dokusunu bozuyor. Gökdelen yapılacaksa belirli bölgelerde ve bir plan dahilinde yapılmalıdır.


5 kat imarı olan bir bölgede 20 kat üzeri tek bir yapı olan bir bölgeyi rüzgâr koridorlarından tutun altyapı tesislerine kadar her yanıyla olumsuz etkiliyor. Dünyanın hiçbir yerinde kente serpiştirilmiş bir gökdelen inşaası yok.


Boğazın tarihi silüetini etkiliyecek...