02 / 05 / 2024

Gökmedrese Camii restorasyonu

Gökmedrese Camii restorasyonu

Sivas'ta bulunan tarihi Gökmedrese Camii'nin restorasyonu TBMM'de konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Restorasyonu gündem olmuştu: Kız Kulesinin açılış tarihi belli oldu!

Restorasyonu gündem olan Kız Kulesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi, açılış için günler sayılan ve çevre düzenlemesi de yapılan Kız Kulesi'ndeki son durum görüntülendi.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gökmedrese Yol İnşaat İş Makinaları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökmedrese Yol İnşaat İş Makinaları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Umut Tarakcı tarafından kuruldu.

İstanbul'un en güzel yapılarından Kuşkonmaz Camii'nde skandal!

Üsküdar'da bulunan ve Mimar Sinan'ın en güzel eserleri arasında yer alan Kuşkonmaz Camii de denilen Şemsi Paşa Camii'nde çalışmalara başlandı. Camiinin yalı cami olma özelliğini ve orijinalliğini yok edecek yol yapımı çalışması tepki çekti.

Amasya'daki 753 yıllık Gökmedrese Camisi hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyon çalışmaları tamamlanan Gökmedrese Camisi, cuma namazıyla birlikte hizmete açıldı.

Alanya'daki Gülevşen Camii restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da Gülevşen Camii'deki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu meclis gündeminde!

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu kapsamında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sabiha Gökçen Havalimanı Camii'nin yüzde 40'ı tamamlandı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, artan yolcu sayısı dikkate alınarak hayata geçirilen ve yaklaşık 2 bin 800 kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan veren Sabiha Gökçen Havalimanı Camii inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Gökmedrese 26 yıl sonra yeniden ziyarete açıldı!

Sivas'taki Gökmedrese restorasyon çalışmalarının önemli bölümünün tamamlanmasının ardından 26 yıl sonra yeniden ziyarete açıldı.

Çamlıca Camii cuma günü resmen açılıyor!

Aynı anda 63 bin kişinin ibadet edebileceği Büyük Çamlıca Camii cumu günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla resmen açılacak.

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi!

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi. Caminin kaba inşaatı tamamlandı ve minarelerinin külahları yerine konuldu...

Sivas Gök Medrese'nin restorasyonu tamamlandı!

Sivas'ın tarihi simgeleri arasında yer alan Gök Medrese'nin 22 yıldır süren restorasyonu tamamlandı.

Gökmedrese Camii restorasyonu Haberi

Gökmedrese Camii restorasyonu


CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Sivas'ta bulunan tarihi Gökmedrese Camii'nin restorasyonunda Selçuklu çinilerinin zarar görmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya iletti.


CHP'li Bakan önergesinde "Sivas’taki 750 yıllık Gökmedrese’nin minarelerinde ve minare kaidesinde yer alan Selçuklu çinilerinin asitle temizlenerek yok edilmesinin ardından maviye boyandığı ortaya çıkmıştır." dedi.


"Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre yaklaşık 20 yıldır restorasyonu süren, Evliya Çelebi’nin “Benzeri bir daha asla yapılamaz.” dediği, Selçuklu döneminin önemli eserlerinden Sivas Gökmedrese Camii’yi yerinde gören sanat tarihçisi Şennur Şentürk, çinilerin kötü restorasyon nedeniyle tamamen yok olduğunu belirtmiştir. Onarımın çini restorasyonu yapan uzmanlar tarafından yapılması gerektiği, bünyesinde uzman restoratör bulundurmayan herhangi bir inşaat şirketinin böyle bir restorasyonu yapamayacağını da eklemiştir.


Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında 1271 yılında Vezir...