17 / 05 / 2024

Gökova Kavşağı

Gökova Kavşağı

MUĞLA’nın ilçeleri Marmaris ve Fethiye’ye ulaşımının kesintisiz sağlanabilmesi için doğal ve arkeolojik sit alanındaki Gökova Kavşağı’na yapılması düşünülen viyadük, çevrenin doğal dokusunu bozacağı gerekçesiyle tepkilere neden oldu...

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Osman Gürün'den Gökova Körfezi’nin imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gökova Körfezi’nde sit değişikliği yaparak turizm cennetini imara açmak ve betonlaştırmak istemesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den açıklama geldi.

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.

Kuzeybatı Çevre Yolu ve Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı projelerinin akıbetleri TBMM'de!

Şanlıurfa'da yapılan Kuzeybatı Çevre Yolu Projesi ile Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı projelerinin akıbetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydınlık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Osman Gürün: Görevimiz Gökova’yı kurtarmak!

Muğla’nın cennet kıyıları betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya. Kıyıların sit statüleri değiştirilip, imar planları düzenleniyor.. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Başka Gökova yok. Ucu açık ve kapsamı belirsiz bakanlık planlarının iptali için her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Başakkent İnşaat Turizm Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Gökova Caddesi Şubesi açıldı!

Başakkent İnşaat Turizm Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Gökova Caddesi Şubesi Başakşehir'de 32 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Melik tarafından açıldı.

Gökova'da sit alanları imara mı açıldı?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "SİT alanları imara açıldı. Gökova Körfezi'ni parsel parsel satacaklar. Belediye olarak devre dışıyız" diye konuştu.

Antalya Serbest Bölge Kavşağı açıldı! 

Batı Antalya yönüne gidecek misafirlerle Batı Antalya ilçelerinden gelen araçların şehir merkezine giriş yaptığı en önemli geçiş güzergahı olan Serbest Bölge Kavşağı, trafiğe açıldı.

Çanakkale'de belediye kavşağındaki inşaat endişe yaratıyor!

Çanakkale eski Belediye Binası kavşağında yer alan ve riskli yapı olarak belirlenen binanın yıkım çalışmalarına başlandı. Binanın yıkım aşamasında çevresinde arabaların ve yayaların yoğun olduğu gözlenip, çalışmaların riskli olduğu kaydedildi.

TEM Otoyolu-Metris Kavşağı'nda sona gelindi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı devam eden TEM Otoyolu-Metris Kavşağı Kuzey-Güney Yanyol ve Köprülü Kavşak İnşaatı’nda sona gelindi

Muğla Milas'taki kavşağın kamulaştırma sorunu mecliste!

Muğla ili Milas ilçesinde bir kavşağın kamulaştırma davası sebebiyle yapılamadığı iddiası ve geçici düzenleme yapılma önerisi meclis gündemine taşındı..

Alacaatlı kavşağı inşaatına ilişkin 3 soru mecliste!

Alacaatlı kavşağı inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök kavşak inşaatına ilişkin 3 soru sordu..

Osman Gürün'den Gökova açıklaması!

Gökova'nın imara açılmasıyla ilgili olarak Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, ayrıntılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gökova Kavşağı Haberi

Gökova Kavşağı

Projeye sınır komşu Akyaka Beldesi Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Çalca, tasarının yanlış olduğunu savundu. Aynı bölgenin 550- 600 metre yukarısında 6-7 ölümlü kazanın yaşandığı Akyaka girişine daha önce altgeçitli yol istediklerini hatırlatan Çalca şöyle konuştu: 


“O zaman bize şimdiki haliyle yeterli raporu veren Karayolları, hiçbir ölümlü kazanın yaşanmadığı kavşağa ne akla viyadük yapıyor anlamış değilim. Burası Birinci Derece Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı. Bölgede kültür varlığı olarak tescillenmiş kaya mezarları var. Yolun yapılabilmesi için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nden izin alınma zorunluluğu var.” Seyahat acentesi işletmecisi, Marmaris Kent Konseyi üyesi Nurcan Dağ da, “Trafik yoğunluğu yok ve zaten ışık sistemiyle çözülmüş. Bu doğa güzelliğine yazık etmesinler”...