18 / 05 / 2024

gökova viyadük

gökova viyadük

MUĞLA’nın ilçeleri Marmaris ve Fethiye’ye ulaşımının kesintisiz sağlanabilmesi için doğal ve arkeolojik sit alanındaki Gökova Kavşağı’na yapılması düşünülen viyadük, çevrenin doğal dokusunu bozacağı gerekçesiyle tepkilere neden oldu...

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Gökova Körfezi'ndeki Karaca Adası'nın fiyatı 225 milyon TL'ye çıktı!

Muğla Gökova Körfezi'nde yer alan 316 bin metrekarelik Karaca Adası'nın fiyatı 50 milyon TL artırıldı ve 225 milyon TL'ye çıkarıldı.

Osman Gürün'den Gökova Körfezi’nin imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gökova Körfezi’nde sit değişikliği yaparak turizm cennetini imara açmak ve betonlaştırmak istemesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den açıklama geldi.

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.

Bodrum Gökova'da külliye inşaatı başladı!

Bodrum’un en gözde koyuna dozerler girdi. Diyanet'in Bodrum'da yaptıracağı 100 milyon TL'lik külliye için çalışmalar başlatıldı. Ortakent Kargı’daki 10 dönümlük arazide hafriyat çalışmasına start verildi.

Osman Gürün: Görevimiz Gökova’yı kurtarmak!

Muğla’nın cennet kıyıları betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya. Kıyıların sit statüleri değiştirilip, imar planları düzenleniyor.. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Başka Gökova yok. Ucu açık ve kapsamı belirsiz bakanlık planlarının iptali için her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Gökova'da sit alanları imara mı açıldı?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "SİT alanları imara açıldı. Gökova Körfezi'ni parsel parsel satacaklar. Belediye olarak devre dışıyız" diye konuştu.

Rize'de sahil şeridine viyadük yapımı mecliste!

Rize şehir merkezindeki bir alışveriş merkezi ve konut projesine ulaşımın kolaylaştırılması için sahil şeridine viyadük yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gökova Körfezi'nde imar tartışması!

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Gökova Körfezi’nde, 12 bin 544 hektarlık alanın imara açıldığını iddia etti.

Gökova Körfezi için imar tartışması!

DOĞA cenneti Akyaka, Turunç, Bördübet gibi koyların yer aldığı Gökova Körfezi’nde sit alanlarının daraltılarak deniz dahil imara açılmasına tepki geldi. 

Gökova Körfezi'nin bazı kısımları imara açıldı!

Gökova Körfezi, Marmaris, Ula, Merteşe bölgesi Bakanlar Kurulu kararı ile imara açıldı. Karar 16 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kocaeli Çenesuyu - Kirazlıyalı arasına viyadük yapılacak!

Kocaeli Derince Çenesuyu ile Körfez Kirazlıyalı arasında yapılacak viyadük için Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası İhale Salonunda ihale gerçekleştirildi. İhaleye 10 firma katılım gösterdi.

İzmir'in dev viyadük projeleri için için 13 firma yarıştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’yı Otogar’a bağlayacak 2,5 kilometrelik tünel ihalesinden hemen iki gün sonra, aynı güzergahtaki 2 viyadük ile 3 adet karayolu alt ve üstgeçidi kapsayan yol ve kavşak düzenlemesi için ihaleye çıktı. Büyükşehir’in bu önemli projesine 13 firma teklif sundu.

gökova viyadük Haberi

gökova viyadük

Projeye sınır komşu Akyaka Beldesi Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Çalca, tasarının yanlış olduğunu savundu. Aynı bölgenin 550- 600 metre yukarısında 6-7 ölümlü kazanın yaşandığı Akyaka girişine daha önce altgeçitli yol istediklerini hatırlatan Çalca şöyle konuştu: 


“O zaman bize şimdiki haliyle yeterli raporu veren Karayolları, hiçbir ölümlü kazanın yaşanmadığı kavşağa ne akla viyadük yapıyor anlamış değilim. Burası Birinci Derece Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı. Bölgede kültür varlığı olarak tescillenmiş kaya mezarları var. Yolun yapılabilmesi için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nden izin alınma zorunluluğu var.” Seyahat acentesi işletmecisi, Marmaris Kent Konseyi üyesi Nurcan Dağ da, “Trafik yoğunluğu yok ve zaten ışık sistemiyle çözülmüş. Bu doğa güzelliğine yazık etmesinler”...