09 / 05 / 2024

gökyüzüne yakın yerler

gökyüzüne yakın yerler

Kayalıkların zirvesine inşa edilen ve çok sayıda manastırın yer aldığı Yunanistan'ın Trikala Bölgesi' ndeki '' Meteora '' kenti, ziyaretçileri adeta gökyüzüne doğru bir yolculuğa çıkarıyor...

Alper Gökgöz kimdir? Alper Gökgöz ne iş yapıyorr? Alper Gökgöz'ün eğitim ve kariyeri nedir?

Alper Gökgöz'ün kim olduğu ve Alper Gökgöz'ün hangi alanlarda çalışmalar yaptığı araştırılan ve merak edilen konular arasında yer almaktadır. Buna kapsamda Alper Gökgöz kimdir? nerelerde görev almıştır? Alper Gökgöz'ün eğitim durumu ve kariyeri hakkında merak edilen ayrıntılar...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İhbar tazminatında bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkı!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren ihbar tazminatında, bilinmeyenler gün yüzüne çıktı. EYT'liler ve normal çalışanlar açısından ihbar tazminatında merak edilen sorular ve yanıtları açıklandı...

Av. Hasan Hüsnü Güzelöz ne iş yapıyor? Hangi üniversitelerde ders veriyor? Hangi alanlarda çalışıyor?

Doğuş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Av. Hasan Hüsnü Güzelöz kimdir? Ne iş yapıyor? Av. Hasan Hüsnü Güzelöz hangi alanlarda danışmanlık yapıyor? İşte Av. Hasan Hüsnü Güzelöz ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

EYT'lileri yakından ilgilendiriyor! Maaşlar sil baştan değişti! Yeni rakamlar gün yüzüne çıktı! Hemen bakın!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından takip ediliyor. EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. EYT'lilerin maaşları sil bvaştan değilti.  Yeni rakamlar gün yüzüne çıktı! Hemen bakın!

Gündüz Telekomünikasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gündüz Telekomünikasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Gökmen Gündüz tarafından kuruldu.

Mavi Gökyüzü Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Gökyüzü Yapı Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Levent Yılmaz tarafından kuruldu.

İstanbul'daki riskli 200 bine yakın yapı dönüştürülmeli!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’un çare bulmak zorunda olduğumuz en kritik meselesi, bizim tespitlerimize göre, 200 bine yakın riskli yapının bir şekilde dönüştürülmesi" dedi.

Gürbüz Hafriyat Nakliyat İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürbüz Hafriyat Nakliyat İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tarık Gürbüz tarafından kuruldu.

Gümüşhane Santa Harabeleri korunmak için tescillendi!

Gümüşhane'nin Dumanlı köyü sınırlarında yer alan ve 'Gökyüzüne yakın saklı kent' olarak da bilinen Gümüşhane Santa Harabeleri, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescillendi.

Ebru Gündüz Çelik Proje İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ebru Gündüz Çelik Proje İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Gündüz Budak tarafından kuruldu.

Gülenyüz Madencilik Petrol İnşaat Nakliyat Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gülenyüz Madencilik Petrol İnşaat Nakliyat Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 700 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Gül tarafından kuruldu.

Z kuşağının gayrimenkul tercihi: Akıllı evler!

ADNKS sonuçlarına göre, Z kuşağının gayrimenkul tercihi geleneksel olmayan öncelikler oldu. İnternet ve cep telefonuyla büyüyen gençlerin ilk tercihi akıllı evler oldu.

Hasan Karahan: Depremde orta ve ağır hasar gören 500'e yakın ev var!

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam'daki depremde 500'e yakın evin orta ve ağır derecede hasar gördüğünü dile getirdi. 

gökyüzüne yakın yerler Haberi

gökyüzüne yakın yerler

Kayalıkların zirvesine inşa edilen çok sayıda manastırın yer aldığı Yunanistan'ın Trikala Bölgesi'ndeki "Meteora" kenti, ziyaretçilerini adeta gökyüzüne doğru bir yolculuğa çıkarıyor.


Kalambaka ve Kastraki kasabaları arasında kalan milyonlarca yıl önce bir iç deniz olan bölgede, yoğun su hareketleri, rüzgarlar ve ısı değişikliklerinin yarattığı aşınma sonucu bazıları 550 metre yüksekliği bulan düz şekilli sarp kayalıklar oluştu.


Roma İmparatorluğu'nun ikiye bölünmesinin ardından kurulan Yunan Ortodoks Kilisesi'nin ülke genelinde hakim olmasının ardından keşişler, 9. yüzyıldan itibaren bölgede bulunan ulaşılması imkansız gibi gözüken kayalıklardaki mağaralara tırmanarak, burada yaşamlarını tek başına sürdürerek inzivaya çekilmeyi tercih etti.


Yunancada "göklere asılı" anlamına gelen Meteora'daki manastırların inşa edilmesi ise 11. yüzyılda başladı. Bölgede, çevrede yaşayan keşişlerin manastırların inşa edildiği taşları, ip ve sepetlerden oluşan ilkel asansörlerle bazen de çıplak elle...