20 / 05 / 2024

gökzümoğlu açıkhava tiyatrosu

gökzümoğlu açıkhava tiyatrosu

Megapol tarafından yapılan Anadolu Rezidans Konut Ticaret Kültür Merkezi, eski ve yeni'nin bir arada ne kadar uyumlu olacağının en güzel kanıtı

'Marmara depreminin eli kulağında' diyen Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'ndan bir de tsunami uyarısı geldi!

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu 'Marmara depreminin eli kulağında' diyerek çok önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'nun o açıklamaları...

Türkiye'nin de içinde olduğu tahıl koridoru nasıl işleyecek? Bakan Çavuşoğlu açıkladı

Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında tahıl koridoru kurulması için çalışma başlatıldı. Koridor için bir general görevlendirildi. Tahıl koridorunun nasıl işleyeceğine ilişkin açıklamayı ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. İşte detaylar...

Aşçıoğlu’ndan ‘En güvenli liman konut’ çağrısı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe toplamda 55 senedir kaliteli ve konforlu yaşam alanlarının markası haline gelen Selenium markalı projeler hayata geçiren Aşçıoğlu ‘En güvenli liman konut’ çağrısı yaptı.

Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı.

Safranbolu'daki Gökçüoğlu Konağı satışa çıkarıldı!

Safranbolu'nun ikonu haline gelen Urgancıoğlu Ailesi'nin işlettiği Gökçüoğlu Konağı satışa çıkarıldı...

Mehmet Güllüoğlu: Afete dirençli şehirler oluşturmayı hedefliyoruz!

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada "Biz bu planlarla sürdürülebilir, kendi ayakları üzerinde duran, afete dirençli şehirler oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

Mehmet Güllüoğlu'ndan 'deprem bilinci' çağrısı!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 17 Ağustos 1999 depreminin 21. yıl dönümü nedeniyle uyarılarda bulundu.

Mehmet Güllüoğlu: Afet yönetiminde en önemli konu kentsel dönüşüm!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada afet yönetiminde en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti.

Mehmet Güllüoğlu: Depremler değil, bina öldürür!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Güllüoğlu, "Depremler değil, bina öldürür diyoruz. O yüzden yapı stokları önemli. Köylerde kerpiç evler, kötü malzeme kullanılmış ve mühendislik almamış evler var." dedi.

Güneri Civaoğlu: Montrö pek de tekin bir anlaşma değil!

Gazeteci Güneri Civaoğlu, "Montrö Anlaşması’nın uygulaması Türkiye’de bakan yemiştir" başlıklı yazısının ikinci bölümünü yayınladı. Civaoğlu, "Montrö pek de tekin bir anlaşma değil" diyor...

Güneşoğlu İş Makinaları Hafriyat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneşoğlu İş Makinaları Hafriyat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Dal tarafından kuruldu. 

Nusret Gökçe pastane açıyor!

'SaltBae' (tuz serpme) hareketiyle dünya çapında ünlenen Nusret Gökçe, pastane açıyor.

Gürkan Akoğlu: Deprem değil uygunsuz konut öldürür!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Çorum Temsilciliği Tms. Yrd. Gürkan Akoğlu, 17 Ağustos 1999 depreminin 20. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Akoğlu, "Deprem değil uygunsuz konut öldürür" diye konuştu.

gökzümoğlu açıkhava tiyatrosu Haberi

gökzümoğlu açıkhava tiyatrosu




Mithatpaşa Caddesi No: 907’deki Anadolu Apartmanı’nı ilk gördüğümüzde binanın, İzmir’in hatta Anadolu’nun ilk çok katlı yapısı olduğunu bilmiyorduk. Bu binanın, İzmir’e Megapol tarafından Anadolu Rezidans Konut Ticaret Kültür Merkezi olarak kazandırılacağını öğrenince daha da heyecanlandık. Çünkü eski zaman filmlerinden çıkmış gibi görünen yapı, tüm ihtişamıyla yenileniyordu hem de aslına dokunulmadan.


Film seti gibi


Şimdi yıkılmış olan eski Gözümoğlu Açıkhava Sineması’nın yanında yer alan dört katlı apartman, Mısırlı bir tüccar tarafından yaptırılmaya başlanmış, daha sonra mal sahibi Mustafa Ragıp Devres tarafından 1905’te bitirilmiş. Koruma altına alınan bina, şimdilerde Eylül ayında yaşama dönmeye hazırlanıyor.


Projeyi birlikte gezdiğimiz Megapol Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Yüksek Mimar Elif Sağlamer, şirket olarak sıradışı projeleri sevdiklerini, bu projenin de kendileri için özel olduğunu söyledi. 


Megapol’ün hissettiği heyecanının aynısını, biz...