07 / 05 / 2024

Gölcük binaları

Gölcük binaları

GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, olası bir depremde zarar gören binaların yıkılacağını belirterek, “Bu binalar bir depreme daha dayanamaz, gelin bunları yıkalım” dedi.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Gölcük depreminin sembolü olan binalar yıkılıyor!

1999 yılında Gölcük'te meydana gelen deprem sonrasında basında haberlere konu olan meşhur 2 bina için yıkım kararı alındı. 

Gölcük'teki hasarlı binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'te metruk durumdaki orta ve ağır hasarlı yapıların yıkımına başladı. 

Gölcük'teki Taraftar Evleri, renklerin kardeşliğini sergiliyor!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yer alan sitenin binalarının dış cephe boyası milli takım, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Kocaelispor'un renkleri ile kaplı olması çevredekilerin yoğun ilgisini topluyor…

Gölcük Denizevler Dönüşüm Projesi'nde binalar yükseliyor!

Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda en hızlı ilerlemeyi sağlayan belediyeler arasında yer alan Gölcük Belediyesi, yılların sorunu olan Denizevler kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor.  

Gölcük'te yapı yasaklı bölge hala boşaltılamadı!

Gölcük’te 1999 depremi sonrasında ağır hasarlı binalar yıkılırken, yapı yasaklı alan ilan edilen Denizevler Mahallesi’ndeki binalar hala boşaltılmadı..

Gölcük Denizevler'de yıkım çalışmaları hızlandı!

Kocaeli Gölcük Belediyesi tarafından Denizevler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında binaların kamulaştırılması tamamlandı. Kamulaştırmanın ardından yıkım çalışmaları devam ediyor.

Gölcük'teki metruk binalar yıkılıyor!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in talimatları doğrultusunda, Belediye ekipleri vatandaşlardan gelen taleplere en iyi şekilde cevap verebilmek için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Gölcük Denizevler bölgesindeki binalar boşaltıldı!

17 Ağustos 1999’daki büyük deprem felaketinden buyana afet bölgesi ilan edilen, Gölcük Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan Gölcük Denizevler bölgesindeki binaların büyük bölümü sahipleri tarafından boşaltıldı.

Gölcük'teki tehlikeli binalar yıkılıyor!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş´in talimatları doğrultusunda, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri vatandaşlardan gelen taleplere en iyi şekilde cevap verebilmek için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Gölcük'te metruk binalar yıkılıyor!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in talimatları doğrultusunda, belediye ekipleri vatandaşlardan gelen taleplere en iyi şekilde cevap verebilmek için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Gölcük Mahalle Konağı'nın inşaatında sona gelindi!

Gölcük Belediyesinin önem verdiği projelerinden olan ve yapımı tamamlandığında çok amaçlı kullanılacak olan Yazlık Mahalle Konağı projesi inşaatında sona yaklaşılıyor.

Gölcük binaları Haberi

Gölcük binaları

1999 Marmara Depreminin ardından kurulan ve kurulduğu günden beri sayısız doğal afette gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılan Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM), önemli bir ayrıntının altını çizdi. GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, “Gölcük’te 1999 öncesi yapılan tüm binaların beli kırık. Bu binalar bir depreme daha dayanamaz, gelin bunları yıkalım” ifadesine yer verdi.


“KURUMLARIN YÜZDE 90’I DEPREME HAZIR DEĞİL”

Deprem gerçeğini yeniden gündeme getiren Necmi Kocaman, “Depreme hazır değiliz. Vakit geçirmeden 1999 öncesi binaların yıkılması gerekiyor. Yaptığımız araştırmada kentimiz ve Türkiye’de afet bilincinin azaldığını ve depreme hazır olunmadığını tespit ettik. Kurum ve kuruluşların yüzde 90’ı depreme hazır değil. İlk yapmamız gereken deprem öncesi binaların tamamını yıkmak. Olası bir depremde en büyük yarayı yine Gölcük alır” dedi.


“BU İŞİN ŞAKASI YOK”

Kocaman, “Çok büyük bir...