07 / 05 / 2024

gölcükte hasar tespit edilen binalar yıkılıyor mu

gölcükte hasar tespit edilen binalar yıkılıyor mu

Gölcük’te depremden hasar görmüş, görsel kirlilik oluşturan ve sahipleri tarafından maddi imkansızlık nedeniyle yıkılmayan binaları, Gölcük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yıkıyor.

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Gölcük depreminde hasar gören 6 katlı bina yıkılıyor!

Gölcük'te deprem sonrası yıkımlar devam ederken, tehlike arz eden binalarda tahliye edilerek yıkılıyor

Rize'de 1039 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik ekipleri tarafından, yaşanan sel felaketleriyle gündeme gelen Rize'de toplam 1039 binada hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Siirt'te hasar tespit çalışmaları başladı!

Siirt'te meydana gelen depremde 2 tek katlı evler orta hasar gördü. Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, hasar tespit çalışmalarının başladığını belirtti .

Gölcük depremzedeleri korkudan evlerine giremiyor!

1999 senesinde Gölcük'te yaşanan depreme yakalanan ve sonrasında İzmir'e yerleşen Hasan İnce ve eşi, İzmir'deki depremde evleri hasar almamasına rağmen korkudan evlerine giriş yapamıyor. 

Silivri Belediyesi'nden İzmir'e hasar tespit ekibi! 

Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesindeki 4 inşaat mühendisi, deprem bölgesi İzmir’de hasar tespit çalışmalarına destek olmak için görevlendirildi. 

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi!

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi. Ekip, 10 gün boyunca hafif, orta ya da ağır hasarlı binalarda incelemeler yapacak.

İBB hasar tespit ekibi İzmir'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi arama ve kurtarma ekipleri görevlerini tamamlayıp geri dönme hazırlığı yaparken, depremin meydana getirdiği hasar tespit çalışmalarına katılmak amacıyla, 20 kişilik teknik ekip ve 10 araçlık yeni bir çalışma grubu da İzmir’e gitti. 

Murat Kurum: 1 hafta içinde hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum İzmir'deki depremin ardından muhtarlarla bir araya geldi. Kurum, "Bir hafta 10 gün içerisinde hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız'' dedi.

Yıldırım Sezer: Gölcük, depremden sonra sıfırdan yapıldı!

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar görmüş ve yıkılması gereken bina olmadığını, yeni bir Gölcük'ün oluştuğundan bahsederek, "Gölcük depremle ilgili acı hatırayı unutmayacak ama bir yandan da geleceğe umutla bakmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Sivas Gölova'da hasar tespit çalışması başlatıldı!

Sivas'ta dün sağanak yağmurun ardından meydan gelen selde hasar gören Gölova'da hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Bolu Mengen'de evlerde hasar tespit çalışmaları başladı!

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Mengen'de yaşanan su baskını ve dolu yağışından sonra yapılan hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.  Ümit, Mengen'de birkaç evin hasar gördüğünü, gerekli incelemelerin yapıldığını belirtti...

Bingöl'deki hasar tespit çalışmaları 3 güne kadar tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bingöl'deki depremle ilgili olarak, "En geç 3 güne kadar hasar tespit çalışmalarını tamamlıyor olacağız" dedi.

gölcükte hasar tespit edilen binalar yıkılıyor mu Haberi

gölcükte hasar tespit edilen binalar yıkılıyor mu

Gölcük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşlardan gelen taleplere en iyi şekilde cevap verebilmek için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde vatandaşları kaliteli hizmetlerle buluşturan başkan Ellibeş, “İlçe genelinde ekonomik durumları yetersiz olduğundan dolayı görsel kirlilik oluşturan ve ömrünü doldurmuş harabe olan evlerini yıkamayan vatandaşlara bir kolaylık sağlanarak, bu binaların yıkımlarını belediye fen işleri ekiplerimiz başarıyla gerçekleştiriyor” dedi.

HASAR GÖRMÜŞTÜ

Gölcük Halıdere Körfez Mahallesi Konca Caddesi 2096. Sokak’ta Filiz Kent Konut Yapı Kooperatifi’ne ait binalar, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarında, orta hasarlı olarak tespit edildi. Binaların zaman içerisinde süreçleri tamamlanmasıyla birlikte, alınan karar doğrultusunda kooperatif üyelerinin talebi üzerine, yıkım çalışması yapıldı. Vatandaşlar Gölcük Belediyesi’nin bu uygulamasını takdirle karşıladıklarını, bu tür çalışmaların devam etmesinin önemli olduğunu dile...