15 / 05 / 2024

gölhisar restore çalışmaları

gölhisar restore çalışmaları

Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nde bulunan bin 700 yıllık Anadolu'nun en sağlam mozaikli caddesi restore edilecek

İBB'den metrobüs kullananlara duyuru: 120 günlük çalışma başlıyor! 36 saat kapalı olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs yollarında meydana gelen bozulmalar nedeniyle, 120 günlük çalışmaların başlayacağını duyurdu. 

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

Antalya Şarampol Caddesi'nde çalışmalar son sürat!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Şarampol Caddesi’ni dünyanın en güzel alışveriş sokaklarından biri haline getirecek projeyi adım adım hayata geçiriyor. Altyapı ve güzelleştirme çalışmaları süratle devam ederken, Şarampol sakinleri semtlerinin prestij ve değer kazanacağı için çok mutlu.

Şanlıurfa Harran'da altyapı çalışmaları başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Harran'da sur içindeki altyapı çalışmalarını arkeologlar nezaretinde sürdürüyor. Ekipler, alanda iş makinesi kullanmadan tamamen insan gücü ile çalışmalarına devam ediyor.

Gördes Atıksu Arıtma Tesisi altyapı çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKÎ) Genel Müdürlüğü'nün Gördes Atıksu Arıtma Tesisi'ne bağlanacak olan altyapı çalışmaları sürüyor.

Osman Gürün Ula ve Köyceğiz'deki yol çalışmalarını inceledi!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Ula ve Köyceğiz İlçelerinde devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Gölyazı Mahallesi'nde arkeolojik kazı çalışmaları başladı!

Bursa Nilüfer Belediyesi, 2300 yıllık Gölyazı Mahallesi'nde arkeolojik kazı çalışmaları başlattı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey "Çevre düzenlemesi yapılarak Kız Ada'nın kültür turizmine kazandırılması hedefleniyor" dedi.

Gölcük Yolu Outlet Center çalışmaları sürüyor!

Gölcük Yolu Outlet Center köprülü kavşak, Gölcük Yolu Outlet Center son durum, Gölcük Yolu Outlet Center inşaatı, Gölcük Yolu Outlet Center inşaat çalışmaları,

Sur'daki 10 eserin restore çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Evsen, "Son terör olaylarından dolayı mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait 10 eserin restorasyon çalışmalarını en kısa zamanda başlatıyoruz." dedi.

Niğde'deki toplulaştırma çalışmaları meclis gündeminde!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ilindeki toplulaştırma çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e sordu..

Van Gürpınar'da yol çalışmaları başladı!

VAN Gürpınar'da yol çalışmaları başladı. Gürpınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Bozyiğit ve Ortaköy Mahallelerinde stabilize yol çalışmalarının tamamlandığını, Savacık Mahallesi'nde çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

İstanbul Gültepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Demir İnşaat, 2016'yı kentsel dönüşüm yılı ilan etti. Şirket, ilk olarak İstanbul'un merkezi semtlerinden Gültepe'de kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

Gölcük'te kavşak çalışmaları başlıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yazlık Kadırga’da Gölcük’lü muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Körfez geçişi bittikten sonra Gölcük'te kavşak çalışmaları başlayacak" dedi.

gölhisar restore çalışmaları Haberi

gölhisar restore çalışmaları


     Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru'nun başkanlığındaki ekip tarafından yapılan kazılarda geçen yıl ortaya çıkarılan mozaikli cadde, hazırlanan proje kapsamında restore edilecek. 

     Kazı başkanı Özüdoğru, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kibyra'nın MÖ 330'lu yıllarda kurulduğunu ve Helenistik dönemde bölgenin egemen şehri olduğunu bildirdi. 

     Antik kentte stadyum, müzik evi, meclis binası, hamam, agora ve tiyatro gibi yapıların ortaya çıkarıldığı belirten Özüdoğru, bu yapıların günümüze kadar oldukça iyi korunarak ulaştığını kaydetti. 

     Özüdoğru, yapılan kazılarda meclis binasının önünde mozaikli caddenin ortaya çıkarıldığını anlatarak, ''Bu yapı Anadolu'da yerinde sergilenen tamamıyla sağlam olan eserlerden birisi. Mozaiğin MS 249 ile 253 yılları arasında yapıldığını sanıyoruz. Yüzde 95...