15 / 05 / 2024

Grohe Ulaşılabilir Lüks araştıması

Grohe Ulaşılabilir Lüks araştıması

GROHE ile trend araştırmalarında uzman Zukunftsinstitut’un birlikte gerçekleştirdiği “Ulaşılabilir Lüks” araştırması sonuçları, lüks konseptin geçmişe göre çok daha bireysel, fiyat etiketinden bağımsız ve kitlelerin daha kolay erişebildiği bir noktaya taşındığını gösterdi.

Kaş'ta lüks villalara olan ilgi bayramda arttı!

Antalya'da yerli ve yabancı ünlülerin de sıklıkla tercih ettiği ve izole tatilin adresi lüks villalara Ramazan Bayramı öncesinde ilgi yoğunlaştı. Buna göre, yüzde 80'lere varan doluluğa ulaşan villaların haftalık rakamları 15 bin liradan başlayıp, 200 bin liranın üzerine kadar çıkmakta.

Antalya'da lüks yat üretimi rekor seviyeye kadar ulaştı! 

Antalya Serbest Bölgesi, 2000 senesinden 2024'e kadar 705 lüks yat üreterek 1,69 milyar dolar gelir sağlarken, 2023 yılında 93 lüks yat satışı yaparak rekor kırdı. Buna göre, 2024'te ise yeni rekora ulaşılacağı düşünülüyor.

Mesa Bodrum Demirbükü'nde yüzde 40 peşin 12 ay vade fırsatı!

Ulaşılabilir lüksü doğayla buluşturan mimarisiyle gayrimenkul sektörünün en seçkin ve özel projelerinden olan Mesa Bodrum Demirbükü'nde yüzde 40 peşin 12 ay vade fırsatı başladı.

Mesa Bodrum Demirbükü'nün villa etabında yaşam başladı!

Ulaşılabilir lüksü doğayla bir araya getiren mimarisiyle gayrimenkul sektörünün en seçkin ve özel projelerinden olan Mesa Bodrum Demirbükü, bu yaz villa etabının teslimini yaptı.

Milyonluk lüks konutlarda deprem şoku: Bedeli istenip tazminat davası açılabilir!

İzmir'i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni yapılan ve milyon liralara satılan lüks rezidanslarda da büyük hasarlar oluştu. Uzmanlar müteahhittin kusuru ve ayıbı olması halinde bedel talebi ve tazminatın gündeme gelebileceğini vurguluyor.

Jeff Bezos New York’ta ultra lüks daire aldı!

Koronavirüsün ardından servetini katlayan ve 140 milyar dolar barajına ulaşan tarihteki ilk isim olan dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos New York'ta ultra lüks bir apartman dairesine tam olarak 16 milyon dolar (110 milyon TL) ödedi...

Lüks pazarda caddelerin yerini AVM'ler alıyor!

Türkiye'de 7 milyar TL'ye ulaşan lüks pazarında caddelerin yerini AVM'ler alıyor. Bu tercihlerde ise yabancı müşterilerin payı büyük.

Arte İnşaat projelerinde 600 bin TL'ye lüks konut!

Arte İnşaat, müşterilerine lüks konutlara uygun fiyatlarla ulaşabilme fırsatı sunuyor, Arte Yönetim Kurulu Üyesi Can Gürler, 48 ay içerisinde toplam 291 bin 983 metrekarelik konut inşaat alanıyla önemli bir başarıya imza attıklarını söylüyor.

Grohe Ulaşılabilir Lüks araştırmasının sonuçları şaşırttı!

GROHE ile trend araştırmalarında uzman Zukunftsinstitut’un birlikte gerçekleştirdiği “Ulaşılabilir Lüks” araştırması sonuçları, lüks konseptin geçmişe göre çok daha bireysel, fiyat etiketinden bağımsız ve kitlelerin daha kolay erişebildiği bir noktaya taşındığını gösterdi.

Lüks inşaat sektöründe daralma olmaz!

Ahmet Kemal Ersu, lüks inşaat konusunda bir daralma olacağını tahmin etmediklerini vurguluyor. Ersu, "Önemli olan kaliteli ürünü, iyi fiyatlandırma ile müşteriye ulaştırmaktır" diyor.

Folkart Life Bornova 24 ay sonra teslim edilecek!

"Ulaşılabilir lüks" sloganı ile tanıtımı yapılan Folkart Life Bornova; başta Adnan Menderes Havalimanı ve İzmir Metro'su olmak üzere İzmir'in her noktasına kolayca ulaşım sağlayan lokasyonu ile Bornova'ya yeni bir değer katıyor.

Folkart Yapı Bornova'da lüks olanı ulaşılabilir kılıyor!

Folkart Yapı, “Ulaşılabilir Lüks” sloganıyla Bornova’da yüzde 72'si yeşil alan olan bir site inşa ediyor. A plus yatırımlarıyla dikkat çeken Folkart Yapı Bornova projesiyle yepyeni bir yatırım fırsatı sunuyor.

Granada Residence'da hayat başladı!

İzmir Karabağlar'da ulaşılabilir lüksü, konforlu sosyal alanlarıyla hizmete sunan Granada Residence, İzmirlilere havuz başı kokteylliyle 'Merhaba' dedi. Kentin körfez manzaralı prestij projelerinden Granada Residence'da hayat başladı.

Grohe Ulaşılabilir Lüks araştıması Haberi

Grohe Ulaşılabilir Lüks araştıması

GROHE ile trend araştırmalarında uzman Zukunftsinstitut’un birlikte gerçekleştirdiği “Ulaşılabilir Lüks” araştırması sonuçları, lüks konseptin geçmişe göre çok daha bireysel, fiyat etiketinden bağımsız ve kitlelerin daha kolay erişebildiği bir noktaya taşındığını gösterdi. Lüksün ulaşılabilir olmasındaki etkenler arasında teknolojik ilerleme, varlıklardaki genel artış, küreselleşme ve lüks olanaklara internet üzerinden kolay erişim yer alıyor.


“Ulaşılabilir Lüks” araştırmasına göre, lüksün sosyal statü ve maddi zenginlik ile bir tutulduğu günler geçmişte kaldı. Günümüzde, Almanların sadece %11’i, Amerikalıların %21’i ve Çinli tüketicilerin %35’i özellikle yüksek fiyata sahip bir ürünün lüks olarak nitelendirileceğini düşünüyor.


Bireysel refah ve yaşam kalitesi hiç olmadığı kadar önem kazanırken, lüks algısının bireysel ve kültürel farkındalıkları ile de bağlantılı olduğu görülüyor. Dünyanın her yerinde, sağlık ve sağlam sosyal yapılar hayatta arzulanan şeyler listesinin üst...