06 / 05 / 2024

Kaş'ta lüks villalara olan ilgi bayramda arttı!

Kaş'ta lüks villalara olan ilgi bayramda arttı!

Antalya'da yerli ve yabancı ünlülerin de sıklıkla tercih ettiği ve izole tatilin adresi lüks villalara Ramazan Bayramı öncesinde ilgi yoğunlaştı. Buna göre, yüzde 80'lere varan doluluğa ulaşan villaların haftalık rakamları 15 bin liradan başlayıp, 200 bin liranın üzerine kadar çıkmakta.



Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan Angelina Jolie'ye, Brad Pitt'ten David Beckham gibi çok sayıda ünlü ile iş insanının tatil için tercih ettiği Antalya'nın Kaş ilçesi ve özellikle Kalkan Mahallesi'ndeki lüks villalar, koronavirüs döneminde ilgi odağı olmuştu. 'Sıfır temaslı' tatilin haftalığına on binlerce lira ödeyen tatilcilerden sonra lüks villa turizmi daha geniş kesime hitap etmeye başladığı belirtildi. Öte yandan, beş yıldızlı otellere alternatif olarak tercih edilen villalar, denize mesafesine, manzarasına, evin büyüklüğüne, havuz çeşidine bakılarak fiyatlandırılıyor. Buna göre, Ramazan Bayramı öncesinde ilginin arttığı villalarda, rezervasyonlar da dolma noktasına geldi.

TAKSİTLİ SEÇENEK İMKANI SUNULUYOR

Burada yaklaşık 6 bin villanın çoğunluğu kalabalık aileler ya da beraber tatil yapmak isteyen birkaç ailenin tercihi oldu. Her sene yüzde 10-20 oranında büyüyen villa turizmi, Ramazan Bayramı öncesinde iç piyasadan büyük ilgi gördü. Taksitli seçeneklerin sunulması, ödeme kolaylığı ya da birkaç ailenin bir araya gelmesi sonucu ödemelerin bölünmesiyle otele alternatif tatil imkanı sunan villalarda, haftalığı 15 bin lira ile 200 bin lira arasında değişen fiyatlara tatil yapılabiliyor.

Kaş ta lüks villalara olan ilgi bayramda arttı!

VİLLALAR YÜZDE 80 ORANINDA DOLDU

Kaş'ta villa kiralama işi yapan Okan Karaman, telefonlarının susmadığını söylerek, rezervasyonların dolmak üzere olduğunu kaydeden Karaman, "Şu anda yüzde 80 oranında doldu. Bayram boyunca da tamamen dolacağını öngörüyoruz. Konaklama ücreti 2 kişi, oda-kahvaltı 1000 lira ile 5 bin lira arasında değişen villalarımız olduğu gibi lüks villalarımızda da haftalığı 50 bin lira ile 100 bin lira arasında fiyatlar var" dedi. Karaman, lüks villaların bayram ve yılbaşı gibi özel günlerde sabit müşterileri tarafından çok önceden rezervasyonlarının yapıldığını da kaydetti.

Öte yandan, lüks villa turizmi yapan işletmeci Hüseyin Kayır, tatil için gelenlere tanıtımlar yaptıklarını ifade etti. Kayır, "Haftalık fiyatlarımız 75 bin lira ile 200 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. 200 bin lira üzerine de çıkan villalarımız var. Planlamamızı döviz üzerinden yapıyoruz. O nedenle aslında çok yüksek fiyatlar değil. Yüzde 100'lük kapasitenin yüzde 20'sini villa sahipleri oluşturuyor. İç pazarda bayrama olan ilgi, bu bölgeyi ciddi oranda etkiliyor. Yüzde 70-80'lere varan doluluk var. Bu ne kadar uzun soluklu olur; orasını bilemem" diye konuştu.

Villa kiralama anlaşmasına göre; en yakın restoran ya da otelden yemek hizmeti alınabildiği gibi tüm gıda ve içecek alışverişi yapılmış halde de villalar tatilcilere kiralanabiliyor. Tatilciler, tatil yapacağı süre boyunca istediğini istediği kadar pişirip, tüketebiliyor.

Sagist Group'tan 140 milyon dolarlık yeni proje! Bingazi'ye otel ve 12 villa geliyor!

Çağla Şıkel'in 9 odalı lüks villası görenleri hayran bıraktı! 

Bu villalar 28 yıldır kaderine terk edildi! Gizemli villaların sırrı ne?

 


Geri Dön