30 / 04 / 2024

Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülünde eskişehire nasıl oy verebilirim

Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülünde eskişehire nasıl oy verebilirim

Eskişehir, Çin’in Guangzhou kentinde yapılacak 2014 Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülü yarışmasında Yılmaz Büyükerşen'in projesi Kent Belleği Müzesi ile büyük ödüle aday... Eskişehir'e oy vermek için haberdeki linke tıklayın!

‘Kentsel dönüşümün olmazsa olmazı bina tamamlama sigortası!’

İkinci Uluslararası Sigorta Fuarı’nda gerçekleştirilen “Afet Yönetiminde Kentsel Dönüşümün Rolü” konulu panelde bilinçli yapılaşma konusunda yapılması gerekenler ve sigorta sektörünün bu süreçteki rolü konuşuldu.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Kocaeli'nin kentsel dönüşüm araştırma raporu hazırlandı!

AKP Milletvekili İlyas Şeker, riskli yapıların kentsel dönüşüm sürecinde depreme dayanıklı olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Şeker, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm araştırma raporunu hazırladı. Her yıl uluslararası deprem gerçeği ve kentleşme çalıştayını yapıyor" dedi...

Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 2. Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı. Konferansta sürdürülebilir kentsel gelişim konusunda farklı yaklaşımlar ele alınacak.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin Uluslararası Limanı'nın yanı sıra Serbest Bölge, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve kent çarşısı bulunan Akdeniz ilçesi, kentsel dönüşümle modern yapılara kavuşmak için gün sayıyor.

Kentsel dönüşümde deprem geçmişi olan binalara odaklanmalı!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, 1999 depreminden önce yapılan pek çok konutun risk altında olduğunu söyleyerek, kentsel dönüşümde önceliğin yaşlı ve deprem geçmişi olan yapılara verilmesi gerektiğini belirtti.

Pendik'te 5 boyutlu kentsel dönüşüm devri!

Uluslararası C3PO projesi için pilot bölge olarak seçilen Pendik Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

İsmail Hakkı Edebali, İspanya'da kentsel dönüşümü anlattı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İspanya’da 11.’si gerçekleştirilen Uluslararası Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Konferansı’nda Yıldırım’daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

5. Uluslararası İç Mimarlık Sempozyumu 3-6 Mayıs'ta!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü, Türkiye’nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesi için bölgede çalışmalarını sürdüren Fikirtepe Platformu’nun elmas sponsorluğu ile 5. Uluslararası İç Mimarlık Sempozyumu’nu düzenliyor.

Ozan Özdilek kimdir?

Birçok ulusal ve uluslararası kentsel tasarım ve mimarı proje yarışmasına katılıp, üç tanesi birincilik olmak üzere birçok ödül kazanan Mimar Ozan Özdilek kimdir? İşte Mimar Ozan Özdilek..

İmar ve Kentsel Dönüşüm Kanunu bu yıl revize edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM'de, Türk ve uluslararası firmaları ziyaret etti. Sarı, İmar Kanunu, Kentsel Dönüşüm Kanunu gibi bütün mevzuatlar üzerinde çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm dünyaya tanıtılacak!

İstanbul Kadıköy’de kentsel dönüşümün ilk akla gelen bölgesi Fikirtepe’de süreç hızlanıyor. Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu “ Bölgedeki projelerin uluslararası bir boyutu var. Bölgeyi dünyaya tanıtacağız." dedi.

Kentsel dönüşüm uzmanları İstanbul'da buluşacak!

İklimlendirme sektörünün önemli uluslararası organizasyonlarından biri olan ASHRAE RAL CRC 2015, 2-4 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. Seminerin ana teması: "Kentsel Dönüşüm ve Enerji Verimliliği"

Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülünde eskişehire nasıl oy verebilirim Haberi

Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülünde eskişehire nasıl oy verebilirim

Dünyada 259 büyük kentin başvurduğu, “2014 Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülü” yarışmasında Eskişehir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in projesi olan Kent Belleği Müzesi ile ilk 15 büyük kent arasına girmeyi başardı. 


27-29 Kasım 2014 tarihinde Çin’in Guangzhou kentinde yapılacak konferansta 26 juri üyesi ve internetten verilecek oylarla ilk 5 kent belirlenecek.


Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in hayata geçirdiği Kent Belleği Müzesi Projesi ile Eskişehir, Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülü yarışmasında ilk 15 büyük kent arasına girdi. Büyük Ödülü kazanacak kent, internetten yapılacak online oylama ve Kasım ayında Çin’de yapılacak konferansta juri üyelerinin vereceği oylarla belirlenecek.


Uluslararası Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) bünyesinde yeralan Uluslararası Kardeş Kentler Konferansı ile birlikte düzenlenen 2014 Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülü” yarışmasına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir...