05 / 05 / 2024

Gülensu ormanı eylem

Gülensu ormanı eylem

İstanbul Maltepe Başıbüyük Mevkii’nde Gülensu ormanının 30 Hektarlık bir bölümünün, C tipi mesire alanı olarak 29 yıllığına kiraya verilmesine karşı çevre gönüllüleri ve bölge sakinleri harekete geçti.

Göksan Orman Ürünleri İnşaat Plastik Hafriyat Nakliyat Metal Palet San.Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Göksan Orman Ürünleri İnşaat Plastik Hafriyat Nakliyat Metal Palet San.Tic.Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Remzi Çifcibaşı tarafından kuruldu.

Gürsan Orman Ürünleri İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gürsan Orman Ürünleri İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Arnavutköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Sebahattin Gür tarafından kuruldu.

24 ilin gürültü eylem planı tamamlandı: Tam 65 bin 601 metrekare gürültü bariyeri yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 11 bin 253 metrekare gürültü bariyerini tamamladıklarını, 54 bin 348 metrekare gürültü bariyerinin yapımını sürdürdüklerini kaydetti.

OGM tam 54 ilde KPSS şartsız işçi alımı yapacak! Bu tarihleri sakın ama sakın kaçırmayın! 

İş arayan pek çok kişinin beklediği müjde geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Orman Genel Müdürlüğünün tam 54 ilde KPSS şartsız işçi alımı yapılacağı belirtildi...Bu tarihleri sakın ama sakın kaçırmayın...

Mmk Global İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Orman Ürünleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Mmk Global İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Orman Ürünleri İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda Hüseyin Çağlar Günel tarafından kuruldu.

Evinin yıkılmaması için 46 gündür eylem yapıyor!

Gaziantep'te kentsel dönüşüm nedeniyle evi yıkılacak olan Hasan Bodur, yıkımın usulsüz olduğunu öne sürerek 46 gündür eylem yapıyor. 

Maltepe Gülsuyu Gülensu mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Maltepe ilçesi, Gülsuyu - Gülensu Mahalleleri'ne ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli plan. Ş.pln askıya çıkarıldı.

Ahşap bina dönemi başlıyor!

Kovid-19 pandemisinde doğaya dönüşle beraber ahşap yapılara rekor ilgi gösteriliyor. Orman Genel Müdürlüğü, ahşap kullanımının yaygınlaştırılmasına ilişkin proje hazırladı. Projenin detayları TBMM'ye sunulan raporda anlatıldı.

Devletten kiralamalarda yeni dönem başlıyor!

Devletten kiralamalarda yeni dönem resmen başlıyor. Yeni sisteme göre, orman sınırları dışına çıkarılan ve komisyon tarafından ‘yayla’ olarak kullanılabileceği bildirilen alanlar Başbakanlık değil Cumhurbaşkanı’nın onayıyla yayla vasfını kazanabilecek...

Laçin Metal İnşaat Mobilya Oto Gıda Orman Ürünleri Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Laçin Metal İnşaat Mobilya Oto Gıda Orman Ürünleri Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Yılmaz Laçin tarafından kuruldu.

Garanti İnşaat Hayvancılık Gıda Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Garanti İnşaat Hayvancılık Gıda Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 30 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Şimşek tarafından kuruldu.

Gülsuyu ve Gülensu sakinlerinin kentsel dönüşüm isyanı!

İstanbul Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahalle sakinleri uzun yıllardır mahallerinin yeniden inşa edilmesini bekliyor. Mahalle halkı, uzun süredir  bölgede gerginlik yaratan kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini sıraladı.

Ücretlerini alamayan işçiler inşaat firması önünde eylem yapıyor!

Bir inşaat firmasının Cezayir'deki şantiyesinde çalışan ve ücretlerini alamadıklarını iddia eden işçiler, firmanın Bakırköy'de bulunan binası önünde 9 gündür eylem yapıyor.

Gülensu ormanı eylem Haberi

Gülensu ormanı eylem

İstanbul Maltepe Başıbüyük Mevkii’nde Gülensu ormanının 30 Hektarlık bir bölümünün, C tipi mesire alanı olarak 29 yıllığına kiraya verilmesine karşı çevre gönüllüleri ve bölge sakinleri harekete geçti. “Ormanıma Dokunma” adı altında oluşturulan bu hareket , change.org’da düzenlenen imza kampanyası, bölge halkından imza toplanması, BİMER ve İBB ye şikayet başvurularının yanı sıra, geçtiğimiz Pazar günü, bir buluşma gerçekleştirdi.



Buluşmaya Narkule, Narlife, Kiptaş-Seyrantepe, Kiptaş-Fuaye, Nish Adalar ve Narcity sakinlerinin yanı sıra Narcity yönetimi, Kartal Mimarlar Odası, Maltepe Kent Konseyi, Maltepe Forum, Cevizli Tekel Dayanışması, Kardo- Karabaş Doğal Yaşam Derneği katıldı.


Gülensu Ormanı, 3 Mart 2015 tarihinde yapılan bir ihaleyle yıllığı 161 bin TL’den, C tipi mesire alanı olarak kiraya verildi. Bölgede yeterli sayıda mesire ve piknik alanı olmasına karşın, bu ormanın da mesire...