04 / 05 / 2024

gülyalı tarihi cami onarıldı mı

gülyalı tarihi cami onarıldı mı

Ordu Büyükşehir Belediyesince onarım kapsamında; Gülyalı ilçesi Kestane Mahallesi Merkez Camii’nin onarımı tamamlandı. Onarılan cami Nisan ayında elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelmişti.

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Ek göstergede detaylar netleşiyor! 3600 ek gösterge ile maaşlar kaç lira olacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 ek göstergede son dakika gelişmeleri araştırılıyor. Peki 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge tarihi belli oldu mu? İşte 3600 ek göstergeye ilişkin ayrıntılar...

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Başakşehir Gülendam Hatun Cami Ramazan'da ibadete açılacak!

Hayırseverlerin desteği ile Başakşehir'de inşa edilen Gülendam Hatun Cami'nin inşaatında sona gelindi. Cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Tarihi Vaniköy Camisi'nin ihyası için protokol imzalanacak!

Çıkan yangın sonucu büyük zarar gören tarihi Vaniköy Camisi için ihya çalışması başlatılacağı belirtildi...

Ahmet Misbah Demircan Malatya'da hasar gören tarihi yapıları inceledi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya'da depremde hasar gören tarihi yapılarda incelemeler yaptı.

Yalova'daki Gazi Minareli Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyondan sonra tekrar ibadete açıldı.

İran'da döviz kurlarında 'tarihi' rekor!

İran'da serbest piyasada dolar ilk kez 25 bin 700 tümeni aşarken avro da 30 bin 400 tümenin üstünde işlem görerek tarihi rekorunu kırdı.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Suriye Afrin'deki iki tarihi yapı restore ediliyor!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ile türbeyi restore edecek.

Depremde zarar gören Zagreb Katedralindeki onarım çalışmaları tam gaz!

Zagreb’de 22 Mart tarihinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremde hasar gören tarihi Zagreb Katedralindeki onarım çalışmaları tam gaz...

Ahmet Şevki Göklevent'in Mersin'deki evi yıkılmak üzere! 

Eski Mersin Milletvekili Şevki Bey'in (Ahmet Şevki Göklevent) tarihi evinin yıkılmak üzere olduğu görüntülendi. Mersin'in Gülnar ilçesinde bulunan konak harabeye döndü...

​Malatya'da hasar gören tarihi yapılar restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Elazığ Sivrice merkezinde yaşanan depremde, Malatya'da hasar alan Ulu Camii ile Yeni Cami'de yenileme çalışmalarına başlandı.

Gönen Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyonu meclis gündeminde!

Isparta'nın Gönen ilçesinde bulunan Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyon ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

gülyalı tarihi cami onarıldı mı Haberi

gülyalı tarihi cami onarıldı mı

Gülyalı ilçesi Kestane Mahallesi Merkez Camii’nin onarımı tamamlandı.Ordu Büyükşehir Belediyesince onarım kapsamında; yangında eriyerek sarkan plastik lambirler söküldü ve altından çıkan orijinal ahşap tavan beyaz renge boyandı. İşlenmiş duvarlar ve tavan komple boyanırken, mahfil kata çıkan merpene korkuluk eklendi. Vaaz kürsüsü, ayakkabılıklar, elektrik tesisatı ve avizeler ise komple yenilendi.1911 yılında düzgün kesme taştan inşa edilen iki katlı yapı olan tescilli tarihi cami Nisan ayında elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelmişti. Tavan, duvar, kürsü ve aydınlatma sistemi hasar gören cami yöremizdeki kesme taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri. Tarihi cami; zemin ve mahfil olmak üzere 2 kattan oluşuyor. Karakteristik dört sütunlu son cemaat bölümünden geçilerek girilen caminin minaresinin 1978 tarihinde eklendiği biliniyor.


Yeni...