15 / 05 / 2024

Gümüşhane Çakırkaya Manastırı restorasyon

Gümüşhane Çakırkaya Manastırı restorasyon

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bulunan kayadan oyma tarihi Çakırkaya Manastırı 1 milyon TL'lik restorasyon projesiyle restore edilecek...

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

TOKİ Gümüşhane projesi için tarih resmen belli oldu! Tam 111 konutluk yeni proje geliyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gümüşhane projesinin ihale tarihini açıkladı. Projede 111 adet konut yer alıyor.

Gümüşhane'de satılık otel, otopark ve arsa! Yatırımcılar dikkat!

Gümüşhane İl Encümen Başkanlığı, Gümüşhane Merkez Hasanbey Mahallesi'nde yer alan otel, bahçe, otopark ve arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

TOKİ Gümüşhane'de 104 konutluk yeni proje inşa edecek!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Gümüşhane'de 104 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Gümüşhane 357 konut ihalesi bugün!

Yeni konut yatırımlarını son sürat sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Gümüşhane Hasanbey Mahallesi'nde 357 adet konut, 1 adet ticaret merkezi ve 1 adet ilköğretim okulu inşa edecek.

TOKİ Gümüşhane 357 konut ihalesi 31 Mayıs'ta!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gümüşhane'de 357 konut inşa edecek.

TOKİ'den Gümüşhane'ye 357 yeni konut!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gümüşhane İli Merkez İlçesi Hasanbey Mahallesi 2. etap 357 Konut 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet İlköğretim Okulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 31 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Gümüşhane'de heyelan bölgesine 729 konut yapılacak iddiası!

Gümüşhane'de 2012'de heyelan bölgesine yapılan devlet hastanesinden sonra şimdi de Belediye tarafından yine heyelanlı bölgeye 729 konut inşa edileceği ileri sürüldü.

Zemini kayan Gümüşhane yeni devlet hastanesi pandemi hastanesi oldu!

Gümüşhane’de yapımı tamamlanan fakat zemininde kayma olduğu için 5 yıldır hizmete alınmayan yeni devlet hastanesi, Kovid-19 salgını kapsamında pandemi hastanesi yapıldı.

Gümüşhane Çakırkaya Manastırı restore edilecek! 

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bulunan kayadan oyma tarihi Çakırkaya Manastırı 1 milyon TL'lik restorasyon projesiyle restore edilecek...

Gümüşhane'de yıkım arbedesi!

Gümüşhane'de bir yaylada kaçak yapıların yıkımı sırasında arbede çıktı. Yıkıma engel olmayan çalışan bina sahiplerine jandarma müdahale etti. Arbade sonucunda 5 kişi gözaltına alındı.

Gümüşhane yaylalarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Gümüşhane İl Özel İdaresi ekipleri, kanuna aykırı inşa edildiği tespit edilen yapıların temel inşaatlarında yıkım, ev yapmak için açıldığı belirlenen çukurlarda ise kapatma çalışması yapıyor...

Gümüşhane Çakırkaya Manastırı restorasyon Haberi

Gümüşhane Çakırkaya Manastırı restorasyon

Gümüşhane'de, 13'üncü yüzyılda, 65 metre yüksekliğindeki bir kaya kütlesinin oyulmasıyla yapılan ve büyük bölümü definecilerce tahrip edilen Çakırkaya Manastırı, yaklaşık 1 milyon TL'lik restorasyon projesiyle tekrar turizme kazandırılacak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Şiran ilçesinin Çakırkaya köyü Kozağaç mevkisinde, 1295 rakımdaki tarihi manastırın kilisesinin oyma yöntemiyle yapılmış 8 sütunu zarar görürken şapel ve birkaç küçük mekanı hala ayakta durabiliyor.

Tahrip edilen sütunlar ve manastırın, Gümüşhane Valiliği, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) iş birliğiyle "Çakırkaya Manastırı Turizme Kazandırılıyor Projesi" dahilinde restore edilmesine karar verildi. 

Çakırkaya Manastırı, kaya kütlesi oyularak yapılması dolayısıyla Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı'yla benzer durumda. 

Manastır aslına uygun restore edilecek

Şiran Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, AA muhabirine, Gümüşhane ve Şiran'ın eski dönemlerden bu yana farklı inançlara ev sahipliği...