09 / 05 / 2024

Gümüşhanede Yeşil Yol çalışmaları

Gümüşhanede Yeşil Yol çalışmaları

Bir dönem Rum, Ermeni ve Türklerin bir arada yaşadığı ve Eski Gümüşhane olarak da bilinen tarihi Süleymaniye Mahallesi "Yeşil Yol" çalışmaları nedeniyle heyelan tehlikesi altında.

İslam Memiş altın ve gümüşte 2023'ün yol haritasını çizdi! Rekorlar için net tarih

Finans uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gram gümüş için 2023 tahminlerini paylaştı. Küresel risklerin artmaya devam ettiğine dikkat çeken Memiş, yatırımcılara “Aceleye gerek yok” diyerek uyarıda bulunmuştu. Yatırımcılara seslenmeye devam eden Memiş, gram altın ve gümüşte yeni rekorlar için tarih pa

TOKİ'den Gümüşhane'ye 357 konutluk yeni proje geliyor!

81 ilde 250 bin yeni konut hayata geçirecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gümüşhane'de de 357 konutluk yeni proje inşa edecek. Gümüşhane TOKİ projesinin ihalesi 6 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

Gümüşhane İl Özel İdaresi'nden büyük fırsat! Gümüş Otel 44.3 milyon TL'ye satılıyor! 

Gümüşhane İl Özel İdaresi, Gümüşhane ili, Merkez ilçesi, Hasanbey Mahallesi'nde yer alan Gümüş Otel ile bahçe, otopark ve arsasını 44 milyon 326 bin 964 TL'ye satıyor...

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

TOKİ'den Gümüşhane'ye 104 yeni konut müjdesi!

TOKİ Gümüşhane Köse'de 104 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 17 Aralık 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Gümüşhane'ye 104 konutluk yeni proje!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Gümüşhane'de 104 yeni konut inşa edecek.

TOKİ'den Gümüşhane'ye 104 yeni konut!

Yeni konut projeleri için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gümüşhane Köse'de 104 yeni konut inşa edecek.

Türkiye İMSAD, Yeşil Mutabakat’a hazırlık için özel eğitim programı başlattı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı.

TOKİ'den Gümüşhane'ye 357 yeni konut!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gümüşhane İli Merkez İlçesi Hasanbey Mahallesi 2. etap 357 Konut 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet İlköğretim Okulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 31 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Gümüşhane İl Encümen Başkanlığı'ndan 32.5 milyon TL'ye satılık otel!

Gümüşhane İl Encümen Başkanlığı, Merkez ilçesi Hasanbey Mahallesi'nde bulunan beş katlı otel, bahçe ve otoparkı 32 milyon 500 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 6 Mayıs 2021 günü gerçekleşecek.

Murat Kurum'dan Gümüşhane'ye sosyal konut müjdesi!

Kurum, Gümüşkent Mahallesi'nde 110 dönümlük alanda 97 yapı olduğunu ve bu yapıların deprem çerçevesinde risk teşkil ettiğini belirterek, "Burada sosyal konut ve rezerv konut üreteceğiz" dedi.

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

Gümüşhanede Yeşil Yol çalışmaları Haberi

Gümüşhanede Yeşil Yol çalışmaları

Eski Gümüşhane olarak bilinen ve bir dönem Rum, Ermeni ve Türklerin bir arada yaşadığı Süleymaniye Mahallesi "Yeşil Yol" çalışmaları nedeniyle heyelan riski yaşıyor. İçinde yüzlerce yıllık cami, hamam, kilise, arasta gibi çok sayıda tescilli tarihi eser risk altında. Yol genişletme çalışmaları sırasında oluşan heyelan Cami Sağır Mescidi temel duvarlarını açığa çıkardı. Çevreciler ‘imdat’ diye bağırıyor.

Eski Gümüşhane, Canca adlarıyla anılan ve zengin bir turizm potansiyeline sahip olan Süleymaniye Mahallesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle 2002 yılında doğal ve kentsel SİT alanı ilan edildi. Kuruluşu M.Ö 3000 yıllarına kadar dayanan ve gümüş madeni zenginliği ile bilinen kent, Osmanlı döneminde Ermeni, Rum ve Türklerin beraber yaşadıkları bir şehirdi.

1915’te önce Ermeniler göçtü, 1923 mübadele ile birlikte de Rumlar tarihi şehirden ayrıldı. 1950 sonrasında ise...